Centerpartiet släpper film om euron


 
Frågan om euron är en av de viktigaste i svensk politik just nu. Där Centerpartiet ända sedan 2003 varit tveklöst tydliga i att säga nej till euron har andra partier vacklat och bytt ståndpunkt. Frågan om euron förtjänar öppenhet och är för viktig för att inte lyftas fram.
- Det ligger i flera andra partiers intresse att tysta euro-debatten. Stefan Löfven är förtjust i euron, men hans väljare är mot den och många tror dessutom felaktigt att S är emot. Därför är det naturligt att Socialdemokraterna försöker prata bort eurofrågan, säger Martin Ådahl.
Med bara en och en halv vecka kvar till EU-valet har frågan om euron lyfts. Majoriteten av svenskarna är emot euron och när valet närmar sig blir frågan allt viktigare. Och för Martin Ådahl är det tydligt att eurofrågan är valrörelsens elefant i rummet som ingen vill prata om. Klart är att det är väljarna som förlorar på en sådan ståndpunkt.
- Euron är tveklöst en fråga för valrörelsen. En rad frågor som rör euron och euro-krishantering går via EU-parlamentet. Därför är det viktigt att veta vilken inställning parlamentarikerna har i frågan, säger Martin Ådahl.
 Läs mer om Centerpartiets politik för ett nej till euron här