Centerpartiet valspurtar för ett grönare EU


Annie Lööf på plats på Centralstationen i Stockholm idag.
Sista veckan innan EU-valet satsar Centerpartiet stort på miljöfrågorna. Under hela veckan kampanjar partiet på centralstationerna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Satsningen invigs av Annie Lööf på Centralstationen i Stockholm idag och besöks under veckan av alla våra toppkandidater och ministrar.
- På Centralstationerna använder vi våra exponeringsytor till våra viktigaste EU-frågor. Med budskapet ”Statistiskt sett är du centerpartist” väcker vi intresse som ger oss möjlighet att förklara vad politiken står för, säger Ola Spännar, kommunikationschef.
Centerpartiets EU-kampanj handlar om att göra EU smalare men vassare. Med vassare menas framför allt att EU ska ta krafttag för klimatet och förnybar energi – de frågor som väljarna också prioriterar högst. Därför fokuserar den sista veckan på miljön. Bland annat med tågkampanjen på Centralstationerna.
- Tågkampanjen innehåller flera delar. Förutom Centralstationerna annonserar vi i tidningen Kupé, affischerar på åkrar och ängar och kampanjar även på pendlingsstationerna, säger Ola Spännar.
 
Fakta om Centerpartiets sista EU-valspurtvecka:
 
● Centerpartiet möter 370 000 väljare på Stockholm, Göteborg och Malmö Centralstationer
Centerpartiet kommer att finnas tillgänglig för alla som reser miljövänligt i och till de tre största städerna. Onsdagen den 21 maj genomförs en pendlarkampanj på stationer som Uppsala, Lund och Kungsbacka.
 
● 75 000 personliga samtal sista veckan
Centerpartiet har 4000 aktiva valarbetare som har som mål att genomföra 75 000 personliga samtal om hur vi kan öka den förnybara energin och minska klimatutsläppen i EU.
 
● 100 kampanjbesök av våra talespersoner
De nationella talespersonerna för Centerpartiet, ministrar, toppkandidater och gruppledare i riksdagen har 80 planerade besök och utrymme för ett antal kortare spontana stopp. Målet är hundra besök under valspurten.
 
● 1,1 miljoner flygblad och foldrar om förnybar energi delas ut
Under den sista veckan kommer Centerpartiet att dela ut 1,1 miljoner flygblad och foldrar för att uppmärksamma människor på behovet av en skarpare politik för att få fram mer förnybar energi.