Federley vald till gruppledare i parlamentets industriutskott

Bitarna börjar falla på plats för Centerpartiets europaparlamentariker Fredrick Federley, när det gäller poster, utskott och uppdrag.
Igår, måndag, blev Fredrick Federley vald till gruppledare för den liberala gruppen ALDE i industriutskottet ITRE. Som gruppledare kommer Fredrick att koordinera arbetet för den liberala gruppens sex ledamöter i utskottet. Det är ytterst ovanligt att en helt nyvald parlamentariker utses till gruppledare och det visar att Fredrick ses som en kraft att räkna med i parlamentet även hos Europas övriga liberala partier.
- Det känns väldigt bra att Centerpartiet inte enbart stärkte sin ställning genom ett bra val, utan att vi nu också stärker vår plattform i parlamentet. Industriutskottet är ett av de utskott som har de tyngsta lagstiftningsärendena kring frågor som rör klimat, energi, telekom, småföretagande med mera, säger Fredrick Federley.
- Att få rollen som gruppledare i ett så viktigt utskott gör också att Centerpartiet verkligen kan driva en politik kring energi och landsbygd som hänger ihop på alla nivåer. Från beslut i kommun och regioner, via riksdagen och ner till parlamentet i Bryssel. Det tror jag att vi som parti kommer ha stor nytta av.
Utöver gruppledarutnämningen har Fredrick Federley valts till ordinarie ledamot i Industriutskottet (ITRE) och ersättare i utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling (AGRI).