Jobben och jobbskaparna i fokus i valrörelsens första TV-debatt

Valrörelsen är igång och ikväll möttes representanter från de åtta riksdagspartierna i en direktsänd TV-debatt i SVT. Debatten handlade om jobben och från Centerpartiet deltog Martin Ådahl som är biträdande partisekreterare och chefsekonom.
-Det var en bra debatt som tydligt visade att det är Centerpartiet och Alliansen som står för förslagen som stärker småföretagen och fortsätter att prioritera jobben, kommenterade Martin Ådahl debatten.
Debatten tog upp flera olika områden som exempelvis ungas jobb, RUT-företagen och arbetsförmedlingens roll. Centerpartiet tydliggjorde under debatten att det handlar om jobbskaparna. Att det faktiskt är i de små företagen som de nya jobben växer fram.
- Vi visade tydligt att det är vi som står upp för de små företagen i hela landet. Det kommer vi fortsätta göra under hela valrörelsen, menade Martin Ådahl.
Debatten hettade till ordentligt under avsnittet kring RUT-företagare.
- När jag hörde Ali Esbati kalla RUT-företagare för tjänstefolk så talade jag direkt ur hjärtat. Det är oacceptabelt att kalla människor, i de allra flesta fall kvinnor, som jobbar och sliter för att skapa en bättre tillvaro för många äldre i deras hem för tjänstefolk.
Debatten kan du se i din helhet här 
Debatten mellan Martin Ådahl och Ali Esbati hittar du här