Eskil Erlandsson i het SVT-debatt om landsbygdens framtid

Ikväll avslutades SVT satsning #ettsverige med en debatt mellan Eskil Erlandsson och landsbygdsminister Sven Erik Bucht. Debatten handlade om landsbygdens utmaningar och möjligheter och det var Eskil Erlandsson som tog initiativet direkt.

- Centerpartiet vill fortsätta arbetet med att göra det enklare och billigare att driva företag i hela landet. Regerginen däremot vill göra precis tvärtom och straffbeskatta såväl ungas jobb som företagen på landsbygden, sa Eskil Erlandsson.

- Efter ett halvår med rödgrönt styre kan jag tyvärr bara konstatera att det största hotet mot landsbygden inte är vargen, utan Miljöpartiet i regeringen, fortsatte Eskil Erlandsson.

Debatten berörde ämnen som statliga jobb, urbanisering och ungdomars situation på landsbygden. Även bredbandets betydelse för företagande och utveckling på landsbygden blev ett hett ämne och en fråga där Eskil Erlandsson skickade en tydlig uppmaning till Bucht och regeringen.

- Centerpartiet och Alliansen har förhandlat fram miljarder till fortsatt bredbandsutbyggnad som regeringen hittills har visat svagt intresse för. Åk ner till Bryssel Sven Erik och hämta hem pengarna som Centerpartiet fått loss för mer bredband i hela landet.