Centerpartiet lokalt
  • / Press
  • / Pressmeddelande
  • / Eskil Erlandsson: Regeringen förstår inte allvaret för mjölkbönderna

Eskil Erlandsson: Regeringen förstår inte allvaret för mjölkbönderna

Uppdrag Granskning sände i går ett reportage om den kris som råder bland svenska mjölkbönder. I dag skriver Eskil Erlandsson om mjölkkrisen på SVT Opinion, där han konstaterar att regeringen inte inser allvaret i situationen.

"I stället föreslår man höjda skatter, vilket slår hårt mot den redan ansträngda mjölknäringen. LRF Konsult har räknat ut att kostnaden för att ha en ung anställd i ett genomsnittligt lantbruk stiger med 13 procent med regeringens politik. Det är inte så man vänder den akuta kris som svenska mjölkbönder befinner sig i".

I morgon samlar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht mjölkbranschens företrädare för en uppföljning av det krismöte som hölls tidigare i vår. I artikeln på SVT Opinion lägger Eskil Erlandsson fram flera förslag på åtgärder som regeringen skulle kunna driva igenom för att hjälpa mjölkbönderna.

"Ett sådant förslag är ursprungsmärkning av mejeriprodukter. Konsumenter som vill köpa svenskt måste kunna göra det. En annan fråga som borde diskuteras är hur regler och bestämmelser kan förenklas, inte minst på djurskyddsområdet, utan att för den delen sänka djurvälfärden", skriver Erlandsson.

Läs artikeln på SVT Opinion