Centerpartiet lokalt
  • / Press
  • / Pressmeddelande
  • / Johanna Jönsson i Almedalen: Våga gå utanför era bekvämlighetszoner

Johanna Jönsson i Almedalen: Våga gå utanför era bekvämlighetszoner

Centerpartiets program för onsdagens inleddes med ett samtal mellan Centerpartiets näringspolitiska talesperson Helena Lindahl och Pigge Werkelin. De pratade om småföretagande och entreprenörskap.

– Det är företagarna som skapar jobben men det behövs rätt förutsättningar, sa Pigge Werkelin.

– Det är företagarna som är grunden till välfärden och det är därför synd att de beskattas så mycket. Vi måste ändra krångliga regelverk för att underlätta för företagarna, konstaterade Helena Lindahl.

Därefter diskuterade Solveig Zander, vår socialförsäkringspolitiska talesperson, kompetensutveckling och trygghet vid omställning med Samuel Engblom, TCO:s samhällspolitiska chef.

Efter lunch hade Johanna Jönsson, Centerpartiets migrations- och integrationspolitiska talesperson, ett samtal om integration med Patrik Andersson, grundare av Somalia Bandy.

– Även om jag som politiker fick genomföra allt jag vill göra skulle det inte räcka om inte även vanligt folk engagerar sig. Våga er utanför era bekvämlighetszoner. Kolla upp vad ni kan göra där ni bor. Det är för få som gör något, sa Johanna Jönsson.

– Jag ville vara med och påverka, inte bara titta på. Det löste jag genom att starta ett somaliskt landslag i bandy. Vi fystränade de somaliska killarna i ett kylrum på -25. Sen ringde chefen för företaget och ville anställa en av dem, berättade Patrik Andersson.

Under dagens sista seminarium hade vår partisekreterare Michael Arthursson ett samtal med Mikaela Valtersson, ordförande i Friskolornas Riksförbund. De diskuterade valfrihet och mångfald i den svenska skolan.