Centerpartiet lokalt

Annie Lööf bedrövad av den politiska utvecklingen

Inför sitt årliga jultal har Annie Lööf talat med Aftonbladet om de perspektiv på svensk politik som hon fått under mammaledigheten. Bland annat ger hon sin syn på hösten och vinterns förändringar i regeringens migrationspolitik.
– Den politiska utvecklingen i Sverige under hösten gör mig bedrövad. Nu väljer vi att bygga murar runt Sverige, säger Annie Lööf.

I morgon klockan 12:30 håller Annie Lööf sitt jultal, men redan i dag kan du läsa en större intervju inför talet. Det innebär ett kort uppehåll i tiden som föräldraledig för Annie Lööf då hon ska kliva på scenen för att tala. Tiden som föräldraledig framhåller hon som nyttig och lärorik.

– När jag är på jobbet ska jag göra uttalanden varje timme. Nu har jag kunnat kosta på mig att följa en ganska mörk höst och kunnat reflektera och dra slutsatser. Det är nyttigt för en politisk ledare, säger Annie Lööf.

Under hösten och våren har regeringen presenterat en lång rad förändringar i riktning mot en mer restriktiv migrationspolitik. Annie Lööf framhåller id-kontroller som oväntat långtgående och en kränkning av asylrätten.

– Jag respekterar deras beslut och förstår varför man väljer att ta till drastiska förslag. Men jag var väldigt förvånad att man gick så oerhört långt och kränker asylrätten. För det är vad id-kontroller på all kollektivtrafik in till Sverige innebär, säger Annie Lööf.
 
Här kan du följa Annie Lööf på Twitter, Facebook och Instagram.

Artikeln i sin helhet kan du läsa här.