Centerpartiets två krav på Romson

Skrivningar om global utsläppshandel och den internationella transportsektorn. 
De två frågorna vill Kristina Yngwe att Åsa Romson pressar på för att få in i Parisavtalet.  
- Det är viktigt att Åsa Romson tar ledarskapet inom EU, säger hon till TT.

I morgon eftermiddag läggs ett nytt utkast till klimatavtal fram i Paris. Sedan återupptas förhandlingarna, vilket förhoppningsvis leder till ett färdigt avtal som kan presenteras på lördag kväll.
Inför slutförhandlingarna ställer nu Centerpartiets miljöpolitiska talesperson Kristina Yngwe flera krav på klimat- och miljöminister Åsa Romson.

Det handlar om två frågor som hon bör driva på för att få in i klimatavtalet: global utsläppshandel och internationell transportsektor.

- Man har skärpt upp tvågradersmålet i det nya förslaget. Men då måste det vara ett avtal som kan göra skillnad - och där ser vi att skrivningar om internationell utsläppshandel och internationell transportsektor är otroligt viktiga, säger Kristina Yngwe i en intervju med nyhetsbyrån TT.

I utkastet som har presenterats finns det skrivningar om global utsläppshandel, men just de formuleringarna är inte slutförhandlade och kan försvinna på vägen fram till det slutliga klimatavtalet.

- Som det ser ut nu är det osäkert om det kommer finnas kvar i slutförhandlingen. Det är viktigt att Åsa Romson tar ledarskapet inom EU och trycker på för att det ska finnas kvar, säger Kristina Yngwe.

Läs hela TT-intervjun i Sydsvenskan