Centerpartiet lokalt

Yngwe och Federley klättrar på Land Lantbruks topp 50-lista

Kristina Yngwe och Fredrick Federley klättrar på Land Lantbruks topplista. 
Bägge har enligt tidningen gjort ett större avtryck i debatten om gröna näringar än landsbygdsministern. 
- Det känns jätteroligt och hedrande att mitt engagemang för de gröna näringarna uppmärksammas, säger Kristina Yngwe.

Land Lantbruk listar varje år vilka 50 personer som har gjort störst avtryck i debatten om gröna näringar. I dag publicerades årets lista, som toppas - av en ko. "Ingen har gjort lika djupa avtryck under 2015 som den svenska mjölkkon", skriver tidningen.

På plats nummer 6 som första politikern på listan, kommer Centerpartiets miljöpolitiska talesperson Kristina Yngwe. Därmed gör hon ett jättekliv i listan, från plats 25 i fjol.

- Det känns jätteroligt och hedrande att mitt engagemang för de gröna näringarna uppmärksammas. Det ger så klart extra energi i riksdagsarbetet, säger Kristina Yngwe.

Hon är inte den enda centerpartisten på topplistan. Även Centerpartiets EU-parlamentariker Fredrick Federley finns med på listan. Han klättrar från plats 15 till 13.

- Först och främst vill jag säga grattis till årets vinnare, mjölkkon. Att jag hamnar så högt upp på listan är väldigt roligt. Vi jobbar hårt med bland annat djurvälfärd och antibiotikafrågan, så det är klart att jag blir glad när mitt arbete når ut, säger Federley.

Både Yngwe och Federley hamnar före landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, som ligger på plats 17. Även Lena Ek, tidigare centerpartistisk miljöminister, finns med på listan, på plats 26.

Hela Land Lantbruks topp 50-lista