Allianspolitik behövs för att klara integrationen

Sverige står mitt i en historisk utmaning.
Inte sedan andra världskriget har världen sett lika många människor på flykt som idag.
Fram till idag har Sverige tagit ett unikt ansvar ur ett europeiskt perspektiv.
Vi har stått upp för asylrätten och erbjudit människor en fristad.

I en tid när trycket på många svenska kommuner är hårt och när debatten går hög måste vi klara av att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Asylrätten behöver försvaras, samtidigt måste fyrkantiga byråkratier och stela system reformeras och liberaliseras.

- Valet står inte bara mellan att fortsätta som vi gjort fram till och med i dag eller att stänga gränserna. Det finns mer och annat som man kan göra, exempelvis på arbetsmarknadsområdet där Sverige behöver reformer för att undvika utanförskap, säger Anders W Jonsson.

Med anledning av det skriver Centerpartiet i dag hos Aftonbladet om att Allianspolitik är det som behövs för att kunna genomföra de reformer som Sverige behöver.

Stefan Löfvens regering har visat sig oförmögen att hantera steget efter asylmottagandet, integrationen i Sverige. Oavsett hur öppen eller stängd Sveriges gräns är kommer murarna in på arbets- och bostadsmarknaderna finnas kvar så länge Stefan Löfven är statsminister.

- Man prioriterar systemet före människorna. Därför kan man inte heller ta tag i de stora utmaningar Sverige står inför, eftersom en stor del av utmaningarna ligger i att se över just dessa system, säger Anders W Jonsson.

Texten i sin helhet finns att läsa här.