Centerpartiet lokalt

Annie Lööf talade på Centerpartiets kommundagar


Arbetsmarknadens parter måste komma överens så att fler ingångsjobb skapas. Annars kan det krävas lagstiftning. Det beskedet gav Annie Lööf idag då hon inledningstalade vid Centerpartiets kommundagar.

När Annie Lööf talade på Centerpartiets kommundagar i Karlstad var det inför en rekordstor publik på över 700 personer. Talet inleddes med en tyst minut över framlidne tidigare partiledaren Karin Söder.

-  Karin Söder var en unik politisk förebild. Skarp ideolog. Resultatinriktad. En pionjär. En ledare. Men också en varm, klok och jordnära medmänniska, sa Annie Lööf.

I sitt tal fokuserade Annie Lööf på frågan som också är temat för hela kommundagarna, ett förbättrat asylmottagande, där hon presenterade konkreta förslag för fler ingångsjobb för nyanlända.

-  Vi behöver fler ingångsjobb i Sverige. Snart börjar avtalsrörelsen. Centerpartiet uppmanar därför arbetsmarknadens parter att komma överens om ett nytt avtal riktat direkt till nyanlända. Det behöver vara ett avtal som gör det möjligt att anställa med betydligt lägre ingångslöner än i dag, sa Annie Lööf i sitt tal där hon också tryckte på att om parterna inte kommer överens är lagstiftning en möjlig väg att gå.

-  Om parterna inte lyckas ta sitt viktiga ansvar. Ja, då är Centerpartiet beredda att lagstifta fram fler ingångsjobb. Vi är beredda att göra detta därför att vi måste lyckas med utmaningen att ge människor en plats i det svenska samhället. Vi har inte råd svika dem som drömmer om en ny start i sitt nya land. De förtjänar en väg in på arbetsmarknaden.