Centerpartiet lokalt
  • / Press
  • / Pressmeddelande
  • / Emil Källström: Öppna upp vägarna in på arbetsmarknaden med bland annat lägre ingångslöner

Emil Källström: Öppna upp vägarna in på arbetsmarknaden med bland annat lägre ingångslöner

Efter att Centerpartiet lade fram förslaget om ingångsjobb har flera andra partier följt efter med snarlika förslag. 
Emil Källström medverkar i dag i Rapport, där han berättar om hur Centerpartiet vill få in nyanlända i arbete.
 
- Vi måste öppna upp vägarna in på arbetsmarknaden med bland annat lägre ingångslöner, säger han.

Det var i fredags som Centerpartiet presenterade förslaget om ingångsjobb, där vi uppmanar arbetsmarknadens parter att enas om ett särskilt avtal med längre ingångslöner riktat till nyanlända.
Om parterna kommer överens om ingångsjobb är vi villiga att svara med sänkt inkomstskatt och lägre arbetsgivaravgifter. Skulle parterna inte kunna enas är vi beredda att använda lagstiftning.

Efter att förslaget lades fram har flera andra partier följt efter och presenterat liknande åtgärder, nu senast Liberalerna som också vill se lägre ingångslöner för att nyanlända ska kunna få ett första jobb i stället för att fastna i arbetslöshet.

Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson Emil Källström medverkar i dag i Rapport, där han konstaterar att det finns både skillnader och likheter mellan Allianspartiernas förslag.

- Det är lite olika vägar fram, men vi ser samma utmaning. Vi föreslår lösningar som är i samma härad, vi måste öppna upp vägarna in på arbetsmarknaden med bland annat lägre ingångslöner, säger han i Rapport.