Centerpartiet lokalt
  • / Press
  • / Pressmeddelande
  • / Regeringen backar och drar tillbaka skattehöjningar på miljöbränsle

Regeringen backar och drar tillbaka skattehöjningar på miljöbränsle

Regeringen drar nu tillbaka de skattehöjningar på etanol och biodrivmedel som de infört sedan tidigare. Det är någonting Centerpartiet varit ute och krävt och som nu även uppmärksammas i Dagens Opinion.

- Det är bra att regeringen väljer att lyssna på Centerpartiets tydliga uppmaning. Vill man få fler att välja bort fossila bränslen så måste man ha en morot, säger Rickard Nordin, energipolitisk talesperson för Centerpartiet.

- Vi har hela tiden varit tydliga med att de höjda skatterna var fullständigt feltänkta. Det har även Energimyndigheten bekräftat och förtydligat i sin senaste rapport. Det är beklämmande att regeringen är sist att förstå det, men bättre sent än aldrig, säger Rickard Nordin.

Rickard Nordin menar att Energimyndighetens senaste rapport tydligt visar att regeringen höjde skatten på förnybara bränslen i onödan.

- Regeringen har använt bakvänd metodik. Med sjunkande oljepris så har skatten på förnybart höjts. Det går ju inte att se i backspegeln för att styra framåt på det sätt regeringen gjort. Regelverket skulle behöva göras om, säger Rickard Nordin.