Emil Källström: Regeringens budget negativ för jobben

Regeringen har i dag presenterat sin vårbudget. Emil Källström, ekonomiskpolitisk talesperson för Centerpartiet, är kritisk till bristen på jobbpolitik. - Det lilla som finns är sämre versioner av gamla förslag från Centerpartiet men det räcker inte för att kompensera för allt det negativa man genomför, säger Emil Källström.

Emil Källström framhåller reformen om utvidgat RUT-avdrag som en av få ljuspunkter i regeringens vårbudget.

- Det är glädjande att regeringen nu omfamnar RUT-avdraget och har det som kärna i sin jobbpolitik, men den sammantagna politiken är ändå negativ för jobben, säger Emil Källström.

- Man ska komma ihåg att regeringen redan höjt skatten på jobb och företag med 30 miljarder kronor.  Trots att vi är på väg in i en högkonjunktur och trots en mycket expansiv penning- och finanspolitik har regeringen tydliga problem med jobbtillväxten, säger Emil Källström. Regeringens andra stora jobbreform är sänkt arbetsgivaravgift för små företags första anställda under ett år, men de exkluderar alla aktiebolag.

- Det är ett steg i rätt riktning, men även detta är en sämre version av det Centerpartiets förslag om att helt slopa arbetsgivaravgiften under två år för den första anställda i alla företagsformer, säger Emil Källström.