Centerpartiet lokalt
  • / Press
  • / Pressmeddelande
  • / ”Enda gången Jonas Sjöstedt bryr sig om företagen är när de flyttar”

”Enda gången Jonas Sjöstedt bryr sig om företagen är när de flyttar”

I en debattartikel i Aftonbladet fick Annie Lööf frågan av Jonas Sjöstedt (V) varför hon inte närvarade vid demonstrationen mot nedläggningen av Findus fabrik i Bjuv.
"Den mer relevanta frågan är varför han själv var där? Sjöstedt ägnar sig åt hyckleri på hög nivå, han som vigt hela sin politiska gärning åt att göra livet surt för landets företagare", svarar Annie Lööf i en replik.

Jonas Sjöstedt frågar sig varför jag inte var på demonstrationen mot Findus nedläggning i Bjuv. Den mer relevanta frågan är varför han själv var där? Sjöstedt ägnar sig åt hyckleri på hög nivå, han som vigt hela sin politiska gärning åt att göra livet surt för landets företagare.

Den enda gång Jonas Sjöstedt bryr sig om företag är när de flyttar. Men låt mig berätta en hemlighet: då är det försent. Din skattehöjarpolitik och dina planekonomiska önskedrömmar funkar inte. Det är den typen av politik som tvingar företag ur landet. Jag känner stor sympati med alla de människor som förlorar jobbet, de bönder som inte kan leverera till Findus längre. Varje förlorat jobb är en stor förlust, särskilt för den enskilde. Men medan Sjöstedt gråter krokodiltårar så gör jag mitt yttersta för att förhindra att fler företag lämnar Sverige. Jag vill att företag ska kunna starta, växa och frodas här.
Centerpartiet driver på för att vi ska få en livsmedelsstrategi på plats som har tydligt företagarfokus och som stärker böndernas konkurrenskraft.

Kostnaderna för jobb och företagande är bland de högsta i Europa och särskatter och diverse avgifter påverkar konkurrenskraften i hela livsmedelskedjan. Dessa vill vi sänka.
Detta är det enda sättet att stoppa den livsmedelsflykt som nu pågår – det görs inte genom manifestationer. Det visas genom handling och den politik man står för.

Så torka dina krokodiltårar Jonas Sjöstedt och se till att skaffa en vettigare politik för såväl näringsliv som landsbygd.

Repliken är publicerad på Aftonbladet Debatt