Johan Hedin följer med Norrköpingspolisen under ett arbetspass

Den senaste tidens händelser med stenkastning och våld mot blåljuspersonal har skapat oro bland medborgare och krävt nya politiska lösningar. 
- För att ytterligare förstå och sätta sig in i vad som händer besökte jag Norrköpingspolisen och följde med de ut på deras arbetspass, säger Johan Hedin till Norrköpings Tidning och Sveriges Radio.
Centerpartiet har tidigare presenterat förslag om mer poliser och efterfrågat en  skärpt lag för att stoppa våldet mot blåljuspersonal.

– Redan nu har vi åtgärder på plats. Vi aviserar 2,4 miljarder kronor under fyra år för att poliserna ska bli fler och kunna stärka sin kompetens, sade Johan Hedin, Centerpartiets rättspolitiske talesperson, till Norrköpings Tidning, innan han åkte iväg med polisen till bland annat Klockaretorpet.

I en längre intervju med Sveriges Radio P4 Östergötland pratar han om kopplingen till utanförskap och hur det ska brytas. Bland annat tar han upp Annie Lööf:s nyhet om ett sommarjobbsavdrag.
- Den delen kan ge ett bättre liv för många unga människor som annars skulle hamnat långt från arbetsmarknaden. Arbete är en mycket viktig sak. Det finns mycket saker man kan göra. Civilsamhället är jätteviktigt, inte minst idrottsrörelsen, säger Johan Hedin.

Han förklarar att besöket var viktigt för att både lättare förstå vad det är som händer och för att ta in professionens kunskap.

- Jag måste finnas med på plats och känna in det. Ta del av kunskap och erfarenhet för att utveckla idéer om hur man motverkar den här utvecklingen, ta fram skarpare lagförslag, säger Johan Hedin.