Centerpartiet lokalt
  • / Press
  • / Pressmeddelande
  • / Över 4 000 har skrivit på upprop mot flytt av jobb från landsbygden

Över 4 000 har skrivit på upprop mot flytt av jobb från landsbygden

Centerpartiets näringspolitiska talesperson Helena Lindahl besökte i dag Noliamässan i Piteå.
Där har Centerpartiet totalt samlat in 4 000 namnunderskrifter i protest mot Vattenfalls eventuella planer på att flytta jobb utomlands.
- Det finns ett brett stöd för att stå upp för jobben på landsbygden, säger Helena Lindahl.

Den namninsamling som Centerpartiet i Norrbotten initierat går även att delta i digitalt via denna länk. Meningen är att namnen senare ska förmedlas till näringsminister Mikael Damberg, Socialdemokraterna.

- För en mindre kommun är det så klart oerhört betydelsefulla arbetstillfällen som dessutom är svåra att ersätta. Därför är det viktigt att ta den här striden, säger Helena Lindahl.

Centerpartiet har riktat skarp kritik mot regeringens skattehöjningar och förslag på kraftigt utökat sjuklöneansvar för arbetsgivarna. Till det ska även läggas planer på en kilometerskatt för transporter som riskerar att lägga på stora kostnader på näringslivet.

- Den sammantagna bilden är så klart att regeringen gör det svårare att behålla anställda och mer attraktivt att flytta jobb utomlands. Det riskerar att drabba Sverige utanför storstäderna extremt hårt, säger Helena Lindahl.