Annie Lööf tar strid för ökad trygghet

Ökad trygghet i hela landet - inte minst i utsatta förorter. Det är en av Centerpartiets prioriterade frågor när den politiska hösten nu startar upp. - Det är viktigt att vi får fler poliser i yttre tjänst, säger Annie Lööf till Aftonbladet under ett besök i Stockholmsförorten Rissne.

Annie Lööf har tillsammans med polisen besökt Stockholmsförorten Rissne, för att diskutera hur man kan öka tryggheten i samhället, inte minst i utanförskapsområden.
- Centerpartiet tycker det är viktigt att vi får fler poliser i yttre tjänst och att poliserna får bättre villkor, men också att vi bygger en trygghet i många av dessa utanförskapsområden, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

Polisernas arbetssituation blir alltmer ohållbar, med poliser som säger upp sig över hela landet och en för låg andel brott som klaras upp.

Centerpartiet har med anledning av poliskrisen kallat till en aktuell debatt i riksdagen.
- Jag är bekymrad över de signaler jag får från polisen. Organisationen går på knäna. Centerpartiet har begärt en aktuell debatt för att få svar från regeringen vad man gör för att ta ansvar för situationen inom polisen, säger Lööf.

- Det är bekymmersamt att statsministern inte visar större ledarskap, utan i stället avfärdar den situation vi nu ser med en eskalerande våldsutveckling, samtidigt som polisförbundet varnar för massavhopp, avslutar hon.

Se hela tv-intervjun på Aftonbladet.se
Centerpartiets förslag för ökad trygghet i hela landet