Federley: Det är medlemsstaterna och inte EU som misslyckas

 Ska EU fungera behöver Sverige och de andra medlemsstaterna börja leverera. Det sa Fredrick Federley i Studio Ett under onsdagen. 
- Jag uppmanar talmannen att börja kika på hur man gjort i Österrike.

Det linjetal som EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker höll imorse var allvarstyngt och ödesmättat, säger Fredrick Federley som menar att EU i onödan får skulden för det som i själva verket ligger på medlemsstaterna.
- Jag är genomtrött på att höra att EU har misslyckats. Det är inte EU som har misslyckats med exempelvis flyktingkrisen utan medlemsstaterna. Det finns andra debatter, ta exempelvis solskatten där regeringen skyller på EU trots att det är regeringen som gör de felaktiga tolkningarna.

Arbete krävs för att upprätthålla EU:s förtroende och därför uppmanar nu Fredrick Federley nu talmannen att bjuda in till debatter i riksdagen.
- Urban Ahlin som talman har en viktig roll här och man kan titta på hur man exempelvis gör i Österrike där debatten fungerar på ett annat sätt. Att bjuda in EU-kommissionärer för att tillsammans med riksdagsledamöter ha EU-debatter här i Sverige vore en bra början.