Rickard Nordin blir första riksdagsledamot med Twitchkanal


Ikväll sänder Rickard Nordin från sin Twitchkanal för första gången.
Twitch lockar dagligen cirka 10 miljoner användare och är världens ledande sociala plattform och community för spelare, spelkultur och kreativa aktiviteter.
– Politiken behöver vara närvarande där människor finns, säger Rickard Nordin till NyTeknik.

Rickard Nordin är sedan tidigare en pionjär inom e-sportspolitiken. Han skrev som riksdagsledamot den första riksdagsmotionen om e-sport. Han är nu den första riksdagspolitikern med egen Twitchkanal.

– Att öppna en Twitchkanal är inte bara ett sätt att få input på politiken, det är också ett bra sätt att visa andra politiker att e-sporten är viktig och att det är viktigt att kommunicera med människor med olika intressen, säger Rickard Nordin.

Politiken påverkar e-sporten mer än vi tror.

– Några exempel där politiken har verkan på e-sport är reglerna för hur e-sportgymnasier ska få öppnas, om utländska tävlanden ska få inresetillstånd till Sverige, eller regler för att få sätta upp ett LAN-café och mycket mer. Med rätt politiker och rätt politik kan e-sporten få en extra skjuts på traven, något jag gärna vill hjälpa till med, säger Rickard Nordin.

E-sporten har länge fått orättfärdig kritik och varit eftersatt politiskt trots att det är en av de allra största sporterna i Sverige med hundratusentals utövare.

– Det är dags att e-sporten får ett erkännande och behandlas likvärdigt med andra sporter även av politiken, avslutar Rickard Nordin.

Första sändningen sker ikväll, den 28 februari, klockan 19:00. Rickard Nordin kör under namnet Riksdagsrickard på Twitch. Han går även att följa på Twitter.