Centerpartiet lokalt

Rickard Nordin: Alla bör stödja elbilsrevolutionen

Miljöpartiets plakatpolitik ger mindre klimatnytta och motverkar Sveriges säkerhet. Under Miljöpartiets tid i regeringen har utsläppen ökat samtidigt som Putin rustar sin armé med pengar från din och min plånbok.
- Varje gång vi tankar på macken göder vi den ryska björnen. Det är ytterligare en anledning till att klimatpolitiken blir viktig och varför alla på allvar bör stödja elbilsrevolutionen, säger Rickard Nordin, Centerpartiets energipolitiska talesperson.

Idag debatterades klimatförändringarna i riksdagen på initiativ av miljöminister Isabella Lövin. Centerpartiets Rickard Nordin anförde att klimathotet ibland överskuggas av andra hot. När Putin rustar är det lätt att glömma av miljöpolitiken. Det är dock helt fel väg att gå.

När den ryska arméns stridsvagnar kör gör den det med pengar från din och min plånbok. Nästan hälften av vår oljeimport kommer nämligen från Ryssland.

- Stefan Löfven kan åka hur mycket stridsvagn på Gotland han vill, slutar inte vi och övriga Europa att göda ryska armen med våra bensinpengar räcker inga försvarsanslag till, säger Rickard Nordin.

Miljöpartiets införande av en solskatt hotar också den svenska säkerheten. Förmågan att klara sig själv är otroligt viktig i krissituationer och säkerhetspolitisk är det bättre att det finns många små solcellsanläggningar än några få stora.

- Att skatta för den el som människor producerar för eget bruk är lika orimligt som att Isabella Lövin skulle skatta för de jordgubbar hon odlar i trädgårdslandet. Dessutom är det lättare att slå ut några få stora solcellsanläggningar än hundratusentals små, säger Rickard Nordin.

Centerpartiet värnar om den småskaliga energin. Vi bedriver en närodlad politik som stärker människor att kunna göra egna val och klara sig mer själva. Att ge människor möjlighet att göra en insats mot klimathotet kommer alltid att vinna över klumpiga förbud och skatter.