Centerpartiet lokalt
  • / Press
  • / Pressmeddelande
  • / Abir Al-Sahlani invald som vicepresident i Liberal Internationals styrelse

Abir Al-Sahlani invald som vicepresident i Liberal Internationals styrelse

I helgen samlades över 100 liberaler från hela världen i Andorra för att delta på ​Liberal Internationals 70:e kongress. Abir Al-Sahlani, Centerpartiet, blev invald som ny vicepresident i Liberal Internationals styrelse.

- Liberalismen är hotad från både höger och vänster och det är mer angeläget än någonsin för oss liberaler att kämpa för ett fritt och öppet samhälle, säger Abir Al-Sahlani.

Liberal International är en global organisation som arbetar för en mer liberal världsordning och sprider det liberala budskapet runtom i världen.

- Liberalismen är idag hotad från både höger och vänster och det är mer angeläget än någonsin för oss liberaler att kämpa för ett fritt och öppet samhälle. Jag vill vara med och utveckla Liberal Internationals arbete och sätta frågor som mångfald och jämlikhet högre upp på den liberala agendan, säger Abir Al-Sahlani.

Abir Al-Sahlani var riksdagsledamot för Centerpartiet mellan 2010 och 2014, vice president i Liberal International 2010-2014 och sitter för närvarande i Liberal Internationals Human Rights Committee.