Centerpartiet lokalt

Emil Källström: "Valfläsket osar bränt"

Regeringen slösar bort en högkonjunktur och missar chansen att genomföra reformer för att stoppa klyvningen av Sverige.
Det är Emil Källströms reaktion på regeringens höstbudget som presenteras i dag.
- Det finns en stor, framväxande underklass som inte alls får ta del av högkonjunkturen. Det är dags att regeringen börjar prata om det bortglömda Sverige, säger han.

I dag har finansminister Magdalena Andersson presenterat regeringens höstbudget.

Det är nu under brinnande högkonjunktur som regeringen har chansen att genomföra de reformer som krävs för att stoppa klyvningen, mellan de som har jobb och de som är arbetslösa, mellan inrikes och utrikes födda, mellan stad och landsbygd.

Men den chansen tar man inte, konstaterar Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson Emil Källström.

- Klyvningen av Sverige fortsätter. Regeringen gör ingenting för att få in nyanlända i jobb. Det finns en stor, framväxande underklass som inte alls får ta del av högkonjunkturen. Det är dags att regeringen börjar prata om det bortglömda Sverige. Vi borde använda de goda tidernas medvind till att göra nödvändiga förändringar på arbetsmarknaden och bostadsmarknaden. Nu missar man den chansen helt. Regeringen slösar bort högkonjunkturen, säger han.

De satsningar i höstbudgeten som regeringen presenterat de senaste veckorna rimmar illa med den skattehöjarpolitik man fört under tre år innan dess.

- Regeringen har höjt skatterna på jobb i tre år, sedan avslutar de med spridda skurar av satsningar inför valet. Dessutom riskerar regeringen bränna pengar de inte har, när de använder ett reformutrymme till stor del byggt på glädjekalkyler. Det är inte trovärdigt. Valfläsket osar bränt, säger Emil Källström.

Läs mer på Expressen.se