Assistanslagen ändras efter kritik från Centerpartiet

Bild

Centerpartiet har tidigare kritiserat regeringen för att de sviker de människor som behöver LSS-hjälp.
Regeringen har äntligen lyssnat på oppositionen och föreslår nu att assistanslagen ändras.
- De här människorna har fått lida i onödan för att regeringen inte reagerade snabbt nog. Det är helt oacceptabelt och ansvarslöst, säger Anders W Jonsson, vice partiledare för Centerpartiet.

Assistanslagen är tänkt att ge personer med funktionsvariationer möjlighet till en fungerande vardag i det egna hemmet. Efter en kraftig skärpning i bedömningen av grundläggande behov inom personlig assistans har många människor fått sin hjälp indragen. Familjer har splittrats för att föräldrarna inte längre får hjälp med vård av sina barn där hemma.

- Centerpartiet vill att det ska var självklart för människor med funktionsnedsättning att ha en fungerande vardag. Det som händer är motsatsen till vad tanken med LSS-reformen var. Det är inte värdigt Sverige att behandla människor så här, säger Anders W Jonsson.

Regeringen meddelade idag att de kommer att föreslå en frysning av tvåårsomprövningarna temporärt och att väntetiderna mellan två hjälpinsatser återigen kommer att ge rätt till assistans.

Läs mer om hur vi vill underlätta vardagen för personer med funktionsvariationer

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.