Annie Lööf: Kompetensutvisningarna måste stoppas”

Högutbildad arbetskraft som företag efterfrågar utvisas på löpande band. Centerpartiet har länge sagt att det är helt orimligt och arbetat för att stoppa kompetensutvisningarna. Regeringen står passivt och tittar på.
- De här orimliga utvisningarna av människor som gör rätt för sig, och som Sverige och svenska företag behöver, måste stoppas, säger Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet i en artikel i Dagens Industri.

Det är ett stort slöseri med människors kompetens, när skickliga programmerare, ingenjörer och andra internationella spjutspetsar tvingas lämna landet. Detta har fått pågå alldeles för länge. Centerpartiet anser att det är dags för regeringen att vakna upp och agera skyndsamt.

Alliansen har velat hjälpa regeringen att göra rätt och varit beredda på att lagstifta om det här från riksdagens sida i opposition. Regeringen var väldigt snabb med att strama åt migrationspolitiken i samband med den stora flyktingvågen hösten 2015.

- Men när det gäller de här justeringarna för att stoppa kompetensutvisningar har man dragit fötterna efter sig och det är anmärkningsvärt, avslutar Annie Lööf.