Annie Lööf: Starka värderingar och reformer för Sverige framåt

Idag skriver Annie Lööf på DN Debatt om de huvudlinjer som behöver vara vägledande för ett regeringsprogram. Detta i samband med att Centerpartiets förtroenderåd kommer att anta valmanifestet under torsdagen 2 augusti.
"Efter fyra år med Socialdemokraterna i regeringsställning är det uppenbart att de har misslyckats med att bygga ett Sverige som håller ihop. Det behövs förändring och ett nytt ledarskap som både kan ta ansvar och visa handlingskraft. Ett ledarskap som kan vända utvecklingen och skapa optimism och framtidstro", skriver Annie Lööf.

Debattartikeln innehåller utgångspunkter i partistyrelsens förslag till valmanifest som huvudlinjer för ett nytt regeringsprogram:ver vara vägledande för ett regeringsprogram:

1. Värderingar om frihet, medmänsklighet och jämställdhet måste vara vägledande

2. Miljö- och klimatpolitiken ska fokusera på resultat

3. Reformer som förnyar Sverige

4. Ansvarsfulla samarbeten för Sveriges bästa

Annie Lööf är i debattartikeln tydlig med Centerpartiets fortsatta väg:

" Vi söker väljarnas förtroende för att vi tror att Centerpartiets politik är bäst för Sverige. Men inget enskilt parti kan ensamt lösa alla de utmaningar som Sverige står inför. Centerpartiet går därför till val med Alliansen. Tillsammans har vi visat att vi klarar av att regera på ett ansvarsfullt sätt. Vi har erfarenheten och förmågan att omsätta våra idéer och förslag så att de leder till konkreta resultat. Sverige behöver därför en ny alliansregering", skriver Annie Lööf.

Artikeln pekar på en rad konkreta lösningar på problem som Sverige står inför, och även om situationen är allvarlig finns det hopp enligt Annie Lööf:

"De utmaningar Sverige står inför går att lösa och alla som röstar har möjligheten att ge Sverige ett nytt ledarskap i september. Ett nytt ledarskap som för Sverige framåt."

Läs artikeln på DN Debatt här.