Löfven sviker samhällets mest utsatta

”Den svenska välfärdsmodellen har byggts upp på några grundläggande principer om solidaritet och jämlikhet. Vi möter det i vår lagstiftning och i utformningen av reformerna”. Så skriver Socialdemokraterna på sin hemsida, under avdelningen som behandlar partiets historia. Men något har hänt. Under Stefan Löfvens ledning har Socialdemokraterna lagt om kursen, skriver Centerpartiets sjukvårdspolitiska talesperson Anders W Jonsson i en debattartikel på Aftonbladet.

Socialdemokraterna för en politik som drabbar de grupper i samhället som är behov av mest stöd. På punkt efter punkt har regeringen gjort livet svårare för sjuka människor, för äldre, för personer med funktionsnedsättning och för människor som flyr från krig.

Några av de mest utsatta i samhället är människor som är i behov av assistans för att klara vardagen. På grund av regeringens politik har assistansen dragits in för över 1500 personer. Inte ens den som inte kan andas på egen hand är berättigad hjälp – eftersom andning inte anses vara ett ”grundläggande behov”. Det är en skam för ett välfärdsland som Sverige. Vi i Centerpartiet går till val på att ändra lagstiftningen, så att fler människor kan få den assistans de behöver.

Läs hela debattartikeln på Aftonbladet

Läs mer om Centerpartiets reformförslag för en bättre vård