Möt Niels Paarup-Petersen, nyvald riksdagsledamot C

”Jag brinner för att varje människa ska få möjlighet att bygga sitt eget liv som de vill.”

Jag är pappa till två tjejer och har varit fritidspolitiker i över 10 år. Jag vill vara en stark röst för Malmö och Skåne i riksdagen och en röst för att du ska få mer frihet och makt över din vardag. En röst för hållbar utveckling, öppenhet och framtidstro.

Jag kommer arbeta för reformer som tar Sverige framåt. Det måste bli enklare att leva hållbart, att få ett första jobb, skapa nya framgångsrika företag och få en bostad. Både näringslivet och välfärden måste utvecklas med digitala lösningar och mindre byråkrati.

Vilken politisk fråga brinner du lite extra för – och varför?

Helt grundläggande brinner jag för att varje människa ska få möjligheten att bygga sitt eget liv som de vill. Det handlar om att ge alla tillgång till en bra skolgång, ett jobb och en hållbar framtid. Digitaliseringen är den enskilda sakfråga som jag är mest engagerat i, inte minst för att digitaliseringen skapar helt nya möjligheter för demokratisering, hållbar tillväxt och för att ge alla tillgång till kunskap.

Varför började du engagera dig politiskt och varför i Centerpartiet?

Jag flyttade till Sverige 2006 och min nyfikenhet på svensk politik väcktes i valrörelsen samma år. Jag läste på om partierna och kände mig hemma i Centerpartiets blandning av frihet och decentralisering samt målet om en hållbar framtid.

Vad ser du mest fram emot med att vara riksdagsledamot den här mandatperioden?

Jag ser fram emot att kunna vara en röst för mina väljare i Malmö och Skåne för ett öppet och hållbart Sverige. Jag hoppas också att jag kommer lära mig mycket och att vi i riksdagen lyckas få till en rad breda reformer inom skatt, migration och hållbarhet som drar Sverige i rätt riktning.

Kan du nämna något från dina tidigare erfarenheter som du tror att du kommer att ha nytta av som riksdagsledamot?

Jag har jobbat med samhällsutveckling i form av hållbarhetsfrågor, digitalisering och andra områden i många olika sammanhang. Mina kunskaper och mitt nätverk därifrån hoppas jag kan vara värdefulla för riksdagens arbete.

En person – levande eller historisk – som du inspireras av?

Jag har ingen specifik idol men imponeras och inspireras av alla som vågar stå för sina ideal och kämpa för dom.