Jobb på landsbygden ska inte avfärdas, de ska lyftas

”Bäversafari”. Så avfärdade Elisabeth Svantesson (M) den återställda momsen på naturguider. I en kommentar hyllar Helena Lindahl (C) alla småföretagare på landsbygden som skapar jobb, och är tydlig med att en lägre moms gör i praktiken skillnad på riktigt. Det möjliggör företagande utanför storstadsregionerna.

– På landsbygden lagar många efter läge, tar vad man har och jobbar med väldigt små medel för att kunna bedriva sina företag. Där gör den lägre momsen enorm skillnad. Rimligtvis är alla seriösa verksamheter som stärker den lokala ekonomin, skapar tillväxt och bidrar med jobb önskvärda, säger Helena Lindahl.

Det är hög tid att Sverige underlättar för småföretagare och svensk turism som faktiskt skapar jobb, istället för att raljant avfärda hela sektorn såsom Moderaterna gör.

– Storbanker, techbolag, gruvindustri och kommunikationsbyråer i all ära – men förutsättningarna för den sortens verksamheter finns inte över hela landet. Besöksnäringen är en av landsbygds- och småstadssveriges främsta källor till nya jobb. Jag kan inte se någonting negativt med att förbättra möjligheterna för dem, säger Helena Lindahl.

Just naturguiderna är kanske en liten sektor, men den ökar också möjligheterna för boenden, restauranger och uthyrningsverksamheter att attrahera kunder. Och de företag som faktiskt sysslar med bäversafari, varför är det någonting dåligt?

Läs hela Helena Lindahls kommentar