C begär debatt i riksdagen om landsbygden

Bensinupproret och liknande protester visar att vi måste diskutera landsbygdspolitik och landsbygdens förutsättningar. Därför begär Centerpartiet nu en debatt i riksdagen.

I fjol tog regeringen beslut om nya landsbygdspolitiska mål efter att statliga utredningen Landsbygdskommittén lagt fram 75 förslag i januari 2017.

– De mycket kraftfulla rörelser vi ser runtomkring i vårt land visar att de förhoppningar och löften om en ny politik som tar till vara på hela Sveriges potential inte har infriats, säger Anders W Jonsson, Centerpartiets gruppledare i riksdagen.

Inlandsupproret, bensinupproret, landsbygdsupproret. Initiativen under våren är flera och samlar hundra tusentals människor över hela landet. Men den underliggande frustrationen och budskapet från människor över hela landet är densamma: den nationella politiken ser inte till hela Sveriges förutsättningar.

– Sverige är ett land som ska hålla ihop. Goda förutsättningar för att bo på landsbygden är därför av största vikt och förtjänar en debatt i vår högsta beslutande församling, säger Anders W Jonsson.