C: Ett bättre Sverige med Januariavtalet

Imorgon är det ett år sedan Januariavtalet slöts. Genom samarbetet med regeringen och Liberalerna har Centerpartiet redan det första året drivit igenom mycket grön och liberal politik som gynnar människor i hela Sverige.

Efter valet 2018 uppstod ett svårt parlamentariskt läge och processen att bilda regering blev rekordlång. Centerpartiet arbetade hårt under förra hösten för att få fram en lösning mellan de partier som inte tillhör ytterkanterna. Centerpartiet valde till slut att ta fram en överenskommelse tillsammans med Liberalerna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Många av Centerpartiets gröna och liberala vallöften finns med i avtalet, som nu genomförs steg för steg.

– Centerpartiet tar tag i flera av de stora samhällsproblemen, som att fler människor behöver komma i arbete för att minska det växande utanförskapet, förbättra integrationen, skapa bättre villkor för våra jobbskapande småföretag, se till att Sverige inte splittras och samtidigt hitta effektiva lösningar för klimatet som verkligen minskar utsläppen, säger Anders W Jonsson, vikarierande partiledare för Centerpartiet.

Sverige har nu fått en klimatpolitik som har rankats bland de bästa i världen. Vi sänker skatterna på jobb och företag, och arbetar för stärkt äganderätt och utvecklad valfrihet. Det finns mycket mer att göra de kommande åren, både inom Januariavtalet och budgetsamarbetet. Vi vill förbättra livssituationen för människor i hela landet. En stor primärvårdsreform ska genomföras och köerna inom vården ska kortas. Arbetsmarknaden ska bli mer flexibel. Integrationen ska förbättras. Ny miljöteknik ska gynnas. Försvaret, polisen och rättsväsendet ska få ökade resurser. Kommuner och regioner behöver också tillföras mer pengar för att kunna klara kvaliteten inom skola, vård och omsorg.

– När Centerpartiet är med och styr blir det bättre både för klimatet och för svensk ekonomi. Vi kommer fortsätta att lyssna till människors förhoppningar och oro, för att lösa de problem som vi ser. Vi ser till att hela landet får ta del av att det går bra för Sverige, säger Anders W Jonsson.

Läs mer i en artikel i DN