Per-Ola Erikssons livsgärning i bokform

Foto: Lena Callne

Boken ”Kompromisskungen” är nu ute, en livsberättelse om Per-Ola Eriksson nedtecknad i samarbete med journalisten Lena Callne.

Per-Ola har under många decennier haft centrala roller i centerrörelsen från invalet i CUF:s förbundsstyrelse 1970 där han sedan blev vice förbundsordförande, debut som riksdagsledamot efter valet 1982 och en nyckelperson i svensk politik under 1990-talet.

– Per-Ola Eriksson har betytt oerhört mycket för Centerpartiet och för svensk politik och samhällsutveckling. Han har förmått samarbeta åt olika håll för att uppnå konkreta resultat med landets bästa som ledstjärna, säger partiledare Annie Lööf.

– Under den borgerliga fyrpartiregeringen i början på 1990-talet var Per-Ola både gruppledare för Centerpartiets riksdagsgrupp och ordförande i riksdagens finansutskott, mycket tunga positioner i tider av svår ekonomisk kris. Han var också en av dem som lotsade fram en sanering av svensk ekonomi under slutet av 1990-talet, då det finanspolitiska ramverket utformades, fortsätter Annie Lööf.

Boken visar vad en bondson från en by i Kalix kan uträtta, både för svensk nationell politik och för sitt hemlän Norrbotten där han verkade som landshövding i många år.

Beställ boken här