Klövern gör comeback när Centerpartiet får nytt utseende

I samband med att Centerpartiets förtroenderåd idag fattade beslut om partiets långsiktiga politik i Framtidsagendan, passade partisekreteraren Michael Arthursson på att visa den nya grafiska profilen. Bland annat tar fyrklövern åter plats vid partinamnet.

– Tillsammans med en uppfräschad grafisk profil med ett nytt tydligt typsnitt kan fyrklövern ge en förstärkt känsla av vad Centerpartiet står för och vad vi vill, säger Michael Arthursson.

Fyrklövern är stark symbol för Centerpartiet. Den har funnits med i många decennier i olika tappningar. Men de senaste åren har den inte rymts i själva loggan. Nu blir det ändring på det.

– Vi märker, både internt och externt, att centerklövern i loggan är efterlängtad och faktiskt saknad. När vi nu antar en ny framtidsagenda för att staka ut en hoppfull väg framåt, känns det helt rätt att fyrklövern gör comeback in vår logotyp, förklarar Michael Arthursson, partisekreterare, och fortsätter:

– Det fångar in både vår historia och vår vilja att gå framåt mot nya mål. Det är en förnyad fyrklöver, sammansatt av fyra hjärtan som tillsammans pekar mot mitten. En fyrklöver i rörelse framåt. Tillsammans med en uppfräschad grafisk profil med ett nytt tydligt typsnitt kan den ge en förstärkt känsla av vad Centerpartiet står för och vad vi vill.

Allmänheten kommer att få stifta bekantskap med Centerpartiets nya utseende genom en kampanj som startar lördagen den 29 maj.

Centerpartiets grafiska profil