Martin Ådahl ny ekonomisk-politisk talesperson för C

Centerpartiet har utsett Martin Ådahl till ny ekonomisk-politisk talesperson.

– Sverige behöver en vettig liberal ekonomisk politik just nu. Det behövs drivkrafter för arbete och jobbskapande, få klimatomställningen gjord och minska klyftorna inom landet. Då kan vi bidra till att skapa framstidstro igen, säger Martin Ådahl.

Centerpartiets partistyrelse och riksdagsgrupp har utsett Martin Ådahl till ny ekonomisk-politisk talesperson. Tidigare har Martin Ådahl varit arbetsmarknadspolitisk talesperson för partiet, chefsekonom och var med och förhandlade Januariavtalet. Han har också en bakgrund som ekonom på Riksbanken.

– Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med Martin Ådahl, nu i hans nya roll. Martin kommer bidra med djup sakkunskap och stark ideologisk glöd till den ekonomisk-politiska debatten. Det kommer att vara väldigt värdefullt för Centerpartiet under det stundande valåret, säger partiledare Annie Lööf.

Martin Ådahl tar över uppdraget som ekonomisk-politisk talesperson efter Emil Källström, som nu lämnar politiken för uppdrag inom näringslivet.

– Jag ser fram emot att fortsätta Emils gedigna arbete med att säkerställa att samhället återstartas med kraft i takt med att pandemin ebbar ut, säger Martin Ådahl.