Tack för allt, Annie Lööf!

Efter 11 år som partiledare för Centerpartiet har Annie Lööf nu meddelat sin avgång.

Det var på partistämman i Åre 2011 som Annie Lööf för första gången valdes till Centerpartiets ordförande. Nu, efter mer än 11 år av partiledarskap i centerrörelsen, har hon meddelat sin avgång.

Annie Lööf kommer att sitta kvar som partiordförande tills hennes efterträdare har valts, vilket kommer att göras på en extrainsatt partistämma om några månader.

I ett inlägg på Facebook tackar centerledaren för alla år och för allt engagemang:

”Jag lämnar med rak rygg. Med en känsla av stolthet över allt det som Centerpartiet åstadkommit under detta decennium. Jag är stolt över att listan på liberala reformer kan göras lång, politik som utgår från den enskilda människan och hennes frihet.”

”Under elva år har jag lett Centerpartiet. Under min partiledartid har fem val ägt rum, det senaste valet till Europaparlamentet var det bästa någonsin och valresultatet 2018 var det bästa på 30 år, årets valresultat det tredje bästa på 28 år. Vi gjorde precis allt vi kunde i valrörelsen. Precis allt. Men det räckte inte ända fram och jag är inte nöjd med resultatet. Verkligen inte. Men den spurt vi gjorde, den är jag imponerad av och stolt över.”

”Jag är också övertygad om att Centerpartiet behövs nu, mer än någonsin som en grön liberal kraft. Tveka aldrig på att vår tid är nu. Och den värme som jag känt från centerpartister under dessa år, det kommer jag alltid bära med mig närmast hjärtat. Tack för det förtroende som visats mig under alla dessa år.”

Se hela pressträffen med Annie Lööf på Facebook

Se hela pressträffen med Annie Lööf på SVT

Vill du skicka ett tack eller en hälsning till Annie?

Skicka ett tack till Annie här!