Daniel Bäckström ny gruppledare för C i riksdagen

Centerpartiets riksdagsgrupp har nu valt Daniel Bäckström till ny gruppledare för Centerpartiet i riksdagen. Daniel Bäckström efterträder Anders W Jonsson, som varit gruppledare sedan 2011.

Förutom val av ny gruppledare har även Ulrika Heie valts till första vice gruppledare (omval) och Elisabeth Thand Ringqvist till andra vice gruppledare (ny).

– Jag känner mig mycket hedrad över uppdraget och förtroendet och ser fram emot det kommande arbetet. Centerpartiets roll i riksdagen kommer att bli väldigt viktig den kommande mandatperioden, säger Daniel Bäckström.

Daniel Bäckström kommer från Säffle i Värmland och har suttit i riksdagen sedan 2014. Han är sedan tidigare landsbygds- och försvarspolitisk talesperson för Centerpartiet.

– Jag ser fram emot att fortsätta driva Centerpartiets frågor för Sveriges bästa tillsammans med mina riksdagskollegor, säger Daniel Bäckström.

– Jag vill passa på att tacka den tidigare riksdagsgruppen för gott samarbete under de senaste 11 åren. Jag har fullt förtroende för Daniel Bäckström och ser fram emot att fortsatt samarbeta med honom i riksdagen, säger den avgående gruppledaren Anders W Jonsson.

Ulrika Heie, Daniel Bäckström, Elisabeth Thand Ringqvist

Ulrika Heie, Daniel Bäckström och Elisabeth Thand Ringqvist