Muharrem Demirok: ”Förändring är möjlig”

På en extrastämma valdes under gårdagen Muharrem Demirok till ny centerledare. I dag öppnade han årets kommundagar i Helsingborg, med fyra tydliga prioriteringar för framtiden.

– Förändring är möjlig, och som parti måste vi nu ta nya steg framåt. Det handlar om vår position som ett parti för hela landet tillsammans med tydlig politik kring trygghet, klimatet och den svenska skolan, säger Muharrem Demirok.

Den 2 februari samlades centerombud från hela landet på en extrastämma och valde Muharrem Demirok till ny partiledare. Eventet hölls i samband med årets kommundagar i Helsingborg, som den nya partiledaren också öppnade under fredagen med ett partiledartal.

– Den längtan efter frihet, vårt fokus på att hitta lösningar och det sunda förnuft som väglett centerpartister sedan partiet grundades för över 100 år sedan – det är ett arv som vi alla bär med stolthet och som vi kommer fortsätta vårda, sade Muharrem Demirok i sitt tal.

Centerledaren presenterade bland annat fyra prioriteringar för partiet under sitt linjetal. Han lyfte vikten av att Centerpartiet ännu tydligare ska visa att vi är partiet som står för hela landets bästa, från glesbygd till förort. Dessutom fokuserade han på tre viktiga områden som ligger nära människor och måste prioriteras: trygghetsfrågan, klimatomställningen och den svenska skolan.

  • Centerpartiet är ett parti för hela landet. Vi ska vinna och återvinna människors förtroende i hela Sverige.
  • Vi ska skapa trygghet. Gängen ska möta stenhårt motstånd och unga erbjudas en annan väg än våld och kriminalitet.
  • Vi ska driva på klimatomställningen och åter förtjäna väljarnas förtroende i klimatfrågan.
  • Vi ska förändra svensk skola och utbildningspolitik. Alla skolor ska vara bra skolor, i hela landet och för varje elev.