Pressinbjudan: Så vill C göra det dyrare att släppa ut i EU

Välkommen att delta på en pressträff, torsdag 13 januari, med Centerpartiets Europaparlamentariker Emma Wiesner där hon presenterar en rapport om hur EU:s handel med utsläppsrätter ska förbättras.

Emma Wiesner är huvudförhandlare för den liberala gruppen Renew Europe i det reformerade systemet med utsläppsrätter, EU:s tyngsta klimatlagstiftning. De nya förslagen i rapporten är det som Centerpartiet och Renew Europe kommer driva i förhandlingarna och göra det dyrare att släppa ut i EU.

Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm

Datum: Torsdag 13 januari

Tid: kl 10.15

Anmäl dig här

Följ pressträffen digitalt

Det finns möjlighet att följa pressträffen digitalt:

Gå till den digitala pressträffen

Meeting ID: 847 5653 4233

Passcode: 902186

EU:s handel med utsläppsrätter

EU:s handel med utsläppsrätter (EU ETS) är en av unionens absolut viktigaste klimatlagstiftningar och är ett avgörande styrmedel för att EU ska nå de egna klimatmålen och internationella åtaganden inom Parisavtalet. Systemet innebär ett pris på att släppa ut koldioxid och andra växthusgaser och håller nu på att reformeras.

Tryggt event

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Europaparlamentets rekommendationer för sammankomster, med maxantal, anvisade platser och avstånd. Vid eventuella förändringar av rekommendationerna kan förutsättningarna för arrangemanget ändras.

Kontakt:

Morgan Berglund-Williams

Presschef för Centerpartiet i Europaparlamentet

morgan.berglundwilliams@ep.europa.eu

Tel: +46 (0)72-231 04 26 / +32 (0)499 83 55 44