Murre på turné - träffar sommarhjältar i hela landet

Från 31 juli till 12 augusti kommer Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok att åka ut på en sommarturné. Syftet är att träffa sommarhjältar.

- Jag vill ut i landet och träffa sommarhjältar – de eldsjälar som håller Sverige levande när de flesta andra är på semester. Det finns så många goda krafter i vårt land som sällan får den uppmärksamhet de förtjänar, säger Muharrem Demirok

Journalister som vill träffa Muharrem Demirok under turnén är välkomna att kontakta presskontakten nedan för mer information.

Resrutt för sommarturnén:

Måndag 31 juli: Linköping, Ödeshög och Väderstad
Sommarturnén börjar på hemmaplan i Östergötland. I Linköping kommer Muharrem att besöka intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset. Muharrem kommer under eftermiddagen att fiska kräftor i Vättern, besöka Marcuskräftan i Väderstad och delta på kräftskiva med medlemmar i Ödeshög.

Tisdag 1 augusti: Nora
I Nora kommer Muharrem Demirok bland annat att träffa Noraglass och Nora Bergslags Veteran-Jernväg, Sveriges äldsta järnväg som drivs av ideella krafter. Han kommer också att besöka Stadra Teater, en framgångsrik teaterscen som drivs av eldsjälen Magnus Wetterholm intill Greckens strand

Onsdag 2 augusti: Umeå
Efter att ha tagit nattåget upp till Umeå kommer Muharrem att besöka Tavelsjö Wärdshus för att träffa Tavelsjö-Rödå landsbygdsutvecklingsförening. Senare under dagen kommer han att besöka Dåva Eco Industrial Park för att uppmärksamma den gröna omställningen i norra Sverige. Vidare kommer Muharrem att delta på träning med Uttervägens hjältar vid en gruppbostad för personer med funktionsvariationer.

Torsdag 3 augusti: Åsele, Junsele, Näsåker
Sommarturnén tar sig sedan inåt i landet. I Åsele besöker Muharrem Tegelbacksgården tunnbrödsbageri och i Junsele genomförs ett besök på Kvarnå Trädgård. I Näsåker kommer Muharrem att kika på förberedelserna och öppnandet av festivalen Urkult. I Näsåker kommer han också att genomföra ett besök på Nämforsens vattenkraftverk.

Fredag 4 augusti: Örnsköldsvik
I Örnsköldsvik kommer Muharrem att fokusera på besöksnäringen och ungas sommarjobb. Bland annat genomförs besök på Källarbackens Saga och Nätra hembygdsförening. Muharrem kommer även att träffa flera ungdomar som startat företag under sommaren.

Lördag 5 augusti
Under lördagen deltar Muharrem Demirok på Stockholm Pride. Han kommer att gå längst fram i Centerpartiets tåg i paraden och träffa utställare i Pride Park.

Måndag 7 augusti: Jönköping, Värnamo, Korsberga
Sommarturnéns andra vecka inleds i Jönköpings län. Muharrem kommer att göra studiebesök i Korsberga för att ta del av de nya investeringarna i återvinningsanläggningar av jordbruksplast, integrationsprojektet Underground Råslätt och Annebergs Gård med daglig verksamhet Värnamo.

Tisdag 8 augusti: Ljungby, Växjö, Alvesta
I Kronoberg kommer Muharrem att träffa sommarhjältar i hela länet, bland annat föreningar som arrangerar idrottsaktiviteter för barn under sommarlovet och den lokala besöksnäringen.

Onsdag 9 augusti: Karlskrona och Ronneby
I Karlskrona kommer Muharrem att besöka Marinbasen och diskutera försvarets förutsättningar och besöka värnpliktsutbildningen. I Ronneby kommer han att besöka projekt för biologisk mångfald och landsbygdsutveckling.

Torsdag 10 augusti: Lund och Malmö
I Lund kommer Muharrem att träffa både forskningsprojekt och idrottsföreningar som arbetar med barn och unga. I Malmö besöker Muharrem Sydvatten för att diskutera dricksvattenförsörjningen.

Fredag 11 augusti: Malmö och Sjöbo
I Malmö kommer Muharrem att genomföra ett studiebesök på Tullverket och personer som arbetar med trygghet i samband med malmöfestivalen. I Sjöbo besöks Sjöbohem som arbetar med förnyelsebar energiförsörjning.

Lördag 12 augusti: Vellinge
I Vellinge deltar Muharrem på en pridekampanj som Centerpartiet i Vellinge anordnar eftersom kommunen inte arrangerar någon prideparad.

Kontakt
Leo Gerdén
Pressekreterare till Muharrem Demirok
Tel: 072 736 61 39
Epost: leo.gerden@centerpartiet.se