• Annie Lööf: Kompetensutvisningarna måste stoppas”
  Högutbildad arbetskraft som företag efterfrågar utvisas på löpande band. Centerpartiet har länge sagt att det är helt orimligt och arbetat för att stoppa kompetensutvisningarna. Regeringen står passivt och tittar på.
  - De här orimliga utvisningarna av människor som gör rätt för sig, och som Sverige och svenska företag behöver, måste stoppas, säger Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet i en artikel i Dagens Industri.

  Läs mer


 • Federley: Talloljan och skogsbruket är räddat
  I en ödesmättad omröstning i Europaparlamentet gick allt klimatet och Fredrick Federleys väg.
  Parlamentet slår fast att den svenska talloljan är förnybar.
  - Slaget är vunnet, energi från den svenska skogen ska fortsätta att räknas som förnybart, säger Fredrick Federley, EU-parlamentariker för Centerpartiet.

  Läs mer


 • Annika Qarlsson: Lägg ner istället för att omorganisera Arbetsförmedlingen
  För att klara uppsatta mål vill Arbetsförmedlingen organisera om sin verksamhet.
  Helt fel, menar Annika Qarlsson (C), arbetsmarknadspolitisk talesperson.
  - Arbetsförmedlingen behöver ingen ny omorganisation, de behöver lägga ner och låta andra ta över så att fler får jobb, säger hon.

  Läs mer


 • Utredning: Höghastighetståg bör lånefinansieras
  Sverigeförhandlingen överlämnade idag sin utredning om nya stambanor och höghastighetståg till regeringen. Slutsatsen är, precis som Centerpartiets, att höghastighetstågen bör lånefinansieras.
  - Nu måste regeringen komma överens och inse att lånefinansiering är den bästa, och snabbaste, vägen till att knyta ihop landet, säger Anders Åkesson, trafikpolitisk talesperson för Centerpartiet.

  Läs mer


 • C-förslag: Så får vi fler ambulanshelikoptrar
  Sverige har för få ambulanshelikoptrar – som dessutom inte är samordnade.
  C
  enterpartiet vill därför införa en nationell organisation för ambulanshelikoptrar, med möjlighet att låna in fler helikoptrar.
  - Med ett rikstäckande system för ambulanshelikoptrar skapar vi möjligheter till vård på lika villkor i hela landet, säger Anders W Jonsson.

  Läs mer


 • Stora brister i regeringens förslag för ensamkommande
  Regeringens förslag om en förändring i den tillfälliga gymnasielagen är fullt av hål och brister. För att Centerpartiet skall kunna stödja förslaget krävs ett förslag som är väl genomarbetad och som tar hela den här frågan på allvar .
  ”De ensamkommande förtjänar en mer genomtänkt lösning än detta” skriver Annie Lööf och Johanna Jönsson, migrations-politisktalesperson (C), i en debattartikel i dagens SvD

  Läs mer


 • Regeringen tar bort rätten att träffa läkare
  Regeringen vill ta bort rätten att inom sju dagar träffa en läkare när man söker vård. - Vården urholkas med det här förslaget och regeringen har helt tappat greppet om situationen, säger Anders W Jonsson, läkare och sjukvårdspolitisk talesperson för Centerpartiet.
  Läs mer


 • Det svenska aktiva skogsbruket är räddat
  Efter flera års arbete har EU nu nått en kompromiss kring lagstiftningen LULUCF, som handlar om hur skogens upptag av koldioxid ska räknas. - Det är en seger för det svenska skogsbruket, säger Fredrick Federley
  Läs mer


 • Nu gör vi pensionerna tryggare och mer jämställda
  En blocköverskridande överenskommelse om pensionerna är klar. Höjd pension, ett bättre och tryggare pensionsval och mer jämställda pensioner är resultatet.
  - Det är ofta äldre ensamstående kvinnor som inte lönearbetat stora delar av livet som har det svårast. Därför är jag extra glad för att mer jämställda pensioner nu blir verklighet, säger Solveig Zander, talesperson för socialförsäkringsfrågor.

  Läs mer


 • ALLIANSEN: Stoppa hotet mot valfriheten
  Ska Sverige ha en trygg och tillgänglig välfärd för alla i hela landet måste vi stoppa hotet mot valfriheten. Det budskapet gav Centerpartiets partiledare Annie Lööf och övriga alliansledare när de idag besökte det fristående äldreboendet Persikan i Kista utanför Stockholm.
  Läs mer


 • En seger för det sunda förnuftet
  I dag kom beskedet att pizzabagaren Danyar Mohammed i Jokkmokk får stanna i Sverige.
  Efter att han vunnit mot Migrationsverket kan tusentals arbetskraftsinvandrare som riskerat utvisning på grund av bagateller nu få stanna.
  - Detta är en seger för det sunda förnuftet, säger Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson.

  Läs mer


 • Dags att byta ut arbetsförmedlingen
  Arbetsförmedlingen misslyckas gång på gång med sitt uppdrag.
  Det är nu dags att sätta punkt detta och låta andra ta över matchningen.
  - Det måste vara slut med att Arbetsförmedlingen gång på gång inte lyckas med sitt uppdrag, skriver Annika Qarlsson (C), arbetsmarknadspolitisk talesperson, i en debattartikel i Expressen.

  Läs mer


 • Flera förslag med metoo-fokus i Annie Lööfs jultal
  Annie Lööfs jultal hade i år stort fokus på metoo -uppropet och vad som behöver göras för att stärka kvinnors skydd och förändra attityder.
  Talet innehöll flera förslag, bland annat mer fokus på sex- och samlevnadskunskap på lärarutbildningen och hårdare straff för sexualbrott.
  -
  Höstens berättelser är mörker, men dessa modiga kvinnors vittnesmål kommer innebära att samhället förändras, sa Annie Lööf i talet.

  Läs mer


 • C: Fördubbla anslagen till tjej- och kvinnojourerna
  Höstens metoo-upprop har gett oss skakande vittnesmål om kränkningar och övergrepp mot kvinnor inom alla samhällets delar.
  Det har också blivit en oerhört viktig kraft för jämställdhet och visat att det nu
  krävs politiska åtgärder för att få förändring.
  - Centerpartiet vill dubbla anslagen till Sveriges tjej- och kvinnojourer och till Nationellt centrum för kvinnofrid, sägerCenterpartiets partiledare Annie Lööf.

  Läs mer


 • Kemikalier i kläder ska redovisas i butiken
  Forskare har hittat över 3 500 olika kemikalier som kan förekomma när våra kläder tillverkas. Som förälder och konsument är det svårt att få reda på vad kläderna innehåller, något vi vill ändra på.
  - Du ska få veta vilka kemikalier klädesplagget innehåller direkt i butiken, utan att behöva vänta och utan att behöva fråga, säger Kristina Yngwe, miljöpolitisk talesperson (C).

  Läs mer


 • Annie Lööf: Etableringsjobben är otillräckliga
  Regeringens etableringsjobb är en halvmesyr. Det säger Annie Lööf som riktar skarp kritik mot att många företag inte omfattas av förslaget.- Regeringen behöver se till att alla jobbskapande företag kan vara med.
  Läs mer


 • LSS: Vi pratar om människor inte siffror
  Över hela Sverige genomfördes i söndags manifestationer mot nedskärningarna i LSS. Den stora uppslutningen visar att LSS-frågan verkligen är något som berör
  — Regeringen måste backa från sina uppdrag till Försäkringskassan om att sänka kostnaderna för assistans. Det här är människor vi pratar om inte siffror säger Anders W Jonsson, barnläkare och sjukvårdspolitisk talesperson för Centerpartiet.

  Läs mer


 • Fredrick Federley vald till vice ordförande för ALDE
  EU-parlamentariker för Centerpartiet, har i dag omvalts som vice ordförande för det europeiska liberala partiet ALDE. Det beslutades på ALDE-kongressen i Amsterdam.
  - Det känns såklart hedrande att ha fått förtroendet att få vara med och ta politiskt ledarskap över den liberala rörelsen i Europa när den behövs som mest, säger Fredrick Federley.

  Läs mer


 • Stor C-satsning på sanering av båtvrak
  Det finns tusentals vrak längs Sveriges kuster - varav ett 30-tal klassas som en akut miljöfara.
  Nu vill Centerpartiet satsa stora resurser på att sanera vraken.
  – Så länge de inte saneras är det en latent bomb som ligger i vattnet och kan ge upphov till mycket stora skador framöver, säger Kristina Yngwe till Expressen.

  Läs mer


 • Regeringen står i vägen för fler gröna fartyg
  Regeringen höjer avgifterna för sjöfarten och minskar de miljöstyrande delarna. Därmed hindrar regeringen rederierna att ställa om till miljövänligare fartyg.
  - Vi måste minska användningen av olja i den svenska sjöfarten och få fler gröna fartyg. Då duger inte de inte att regeringen höjer avgifterna för fartyg som är miljösmarta och drivs förnybart, säger Rickard Nordin, energipolitisk talesperson i Centerpartiet.

  Läs mer


 • Federley driver på för mer förnybar energi i EU
  EU-parlamentets industriutskott röstade under tisdagen om hur EU ska kunna nå sina löften att ställa om i energisektorn.
  – Jag är nöjd över att min linje fått gehör och att vi nu går från 27 till 35 procent av andelen energi som ska vara förnyelsebar fram till 2030. Det är en ganska radikal höjning, säger Centerpartiets Europaparlamentariker Fredrick Federley.

  Läs mer


 • Förslag om ensamkommande steg i rätt riktning
  Centerpartiet har länge drivit på för att ensamkommande som var minderåriga när de kom, men som hunnit fylla 18 under asylprocessen, ska få en ny chans.
  Det är därför välkommet att regeringen nu till slut lägger ett förslag i den riktningen.
  - Det är brådskande. Människor mår otroligt dåligt just nu. Sannolikheten är stor att vi utifrån det här förslaget kommer att kunna enas om någonting, säger Johanna Jönsson.


  Läs mer


 • Vi kan inte acceptera att EU styr svensk välfärd
  I dag samlas EU:s ledare i Göteborg för att diskutera en ”social pelare”.
  Det handlar bland annat om att EU ska kunna reglera Sveriges välfärdspolitik.

  En så här genomgripande centralisering av regelverket på det sociala området, som ligger så nära människors vardag, kan vi inte acceptera”, skriver Annie Lööf, Fredrick Federley och Eskil Erlandsson i G-P

  Läs mer

 • Bild
  Assistanslagen ändras efter kritik från Centerpartiet
  Centerpartiet har tidigare kritiserat regeringen för att de sviker de människor som behöver LSS-hjälp.
  Regeringen har äntligen lyssnat på oppositionen och föreslår nu att assistanslagen ändras.
  - De här människorna har fått lida i onödan för att regeringen inte reagerade snabbt nog. Det är helt oacceptabelt och ansvarslöst, säger Anders W Jonsson, vice partiledare för Centerpartiet.

  Läs mer


 • Ny uppgörelse om utsläppshandeln
  Sent under natten mot torsdag den 9 november beslutade EU om det nya systemet för handeln med utsläppsrätter. Systemet innefattar 45 procent av EU:s samlade klimatutlsäpp och spelar en stor roll i möjligheten för Europa att ställa om och bli mer klimateffektivt.
  Läs mer


 • Nytt luftvärnssystem till försvaret
  Centerpartiet har länge tagit ansvar för att stärka det svenska försvaret.
  Nu står ett nytt luftvärnssystem på tur som kan möta nya hotbilder.
  - Med ett nytt luftvärnssystem kommer försvarsförmågan att öka, säger Daniel Bäckström, försvarspolitisk talesperson för Centerpartiet.

  Läs mer


 • Centerpartiet: Så kan vi finansiera höghastighetståg
  Centerpartiet har länge drivit frågan om att Sverige ska ha höghastighetståg. På DN-debatt idag presenterar vi en lösning för hur projektet kan finansieras på ett långsiktigt hållbart sätt och byggas så effektivt som möjligt. - Sverige behöver investera i nya stambanor för höghastighetståg som kan knyta ihop landet. Det är bra för miljön, för jobben och för att avlasta befintliga banor som istället kan användas till gods, säger Annie Lööf.
  Läs mer


 • Så utvecklar vi primärvården
  Människor som söker hjälp har rätt till bra vård.
  Du ska inte hindras att få hjälp på grund av långa väntetider, bara för att träffa en pressad läkare som inte ens hunnit öppna din journal, säger Anders W Jonsson, barnläkare och sjukvårdspolitisk talesperson, i en debattartikel i UNT.

  Läs mer


 • Federley: Beslut om bioenergi riskerar öka fossila bränslen
  Igår röstade EU-parlamentets miljöutskott igenom ett förslag kring förnyelsebar energi som påverkar omställningen till ett grönt samhälle negativt.
  Förslaget innebär att många biobränslen, som till exempel tallolja, och delar av bioenergin inte ska räknas som förnybart.
  - Detta är en krigsförklaring mot svensk miljöpolitik, säger Fredrick Federley (C), EU-parlamentariker.

  Läs mer


 • Grön tillväxt är framtiden
  För att möta klimathoten vill vi höja skatterna på utsläpp och minska skatten på jobb.
  Vår gröna skatteväxling hjälper människor och företag att ställa om till gröna alternativ.
  Det skriver Kristina Yngwe (C), Vice ordförande Miljö- och Jordbruksutskottet och Rickard Nordin (C), klimat- och energipolitisk talesperson, i Uppsala Nya Tidning.

  Läs mer