Centerpartiet Botkyrka söker en politisk sekreterare

Bild

Centerpartiet Botkyrka sitter med i den styrande koalitionen (S, KD, C, MP och L) och har tre mandat i kommunfullmäktige. Vi har ett kommunalråd, några arvoderade deltidspolitiker samt ordinarie representation i samtliga nämnder.

Som politisk sekreterare är du en ”spindel i nätet” som har koll på vad som händer i kommunen och i omvärlden. Du har ett nära samarbete med vårt kommunalråd samtidigt som du förväntas kunna arbeta självständigt.

Det är viktigt att du är flexibel då arbetstiderna är oreglerade och ibland med kort varsel kan innebära kvälls- och helgarbete.

För att trivas tror vi du är en person som har förståelse för skillnaden i uppdrag mellan att vara förtroendevald och politisk sekreterare. Du är smidig i dina kontakter med andra samarbetspartier och kan aktivt kan driva och uttrycka våra frågor.

Du tycker om att skriva och har god förmåga att ta fram och presentera kärnan i olika underlag. Vi förutsätter att du som söker tjänsten delar Centerpartiets värderingar.

Tidigare politisk erfarenhet och tidigare engagemang i centerrörelsen är meriterande.

Arbetsuppgifter

  • Ta fram underlag, utredningar och debattartiklar inför politiska initiativ.
  • Samverka med övriga partiers politiska sekreterare.
  • Bistå vårt kommunalråd i den dagliga verksamheten.
  • Ge stöd till förtroendevalda i deras nämndarbete.
  • Ansvara för innehåll och uppdatering av Centerpartiet Botkyrkas sociala medier och hemsida.

Anställning

Tjänsten är på 50% med oreglerad arbetstid. Arbete under kvällar och helger förekommer. Övertidsersättning utgår inte. Arbetsplatsen är belägen i Botkyrka kommunhus, Tumba. Tillträde den 9 jan eller senare enligt överenskommelse.

Vid frågor om arbetsuppgifter, anställningsvillkor eller liknande är du välkommen att kontakta Dag Ahlse eller Benita Hägg: dag.ahlse@centerpartiet.se eller 070-202 13 61, benita.hagg@centerpartiet.se eller 073-171 58 16.

Ansökan

Skicka ditt CV tillsammans med en kort beskrivning av dig själv och varför du söker tjänsten till ansokan@centerpartiet.se senast den 11 december. Skriv gärna ”POLITISK SEKRETERARE BOTKYRKA” i ämnesraden.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.