Centerpartiet i Göteborg söker politisk sekreterare

Bild

Centerpartiet i Göteborg söker en politisk sekreterare som vill vara med och arbeta för ett grönare, friare och tryggare Göteborg.

Centerpartiet är ett självständigt parti i Göteborgspolitiken. Sedan valet 2022 har Centerpartiet en ny roll som en oberoende och konstruktiv opposition till ett minoritetsstyre. I flera avgörande frågor har vi varit vågmästare och vår ambition är att alltid vara en reforminriktad kraft. Med sakpolitik i fokus som svarar upp på Göteborgs problem och utmaningar.

Som politisk sekreterare arbetar du huvudsakligen med att läsa in beslutsunderlag, förhandla och kommunicera politik. Tjänsten innebär att du arbetar nära kommunalråd, kollegor på kansliet, partiets fullmäktigegrupp samt våra förtroendevalda i nämnder och styrelser. Du är en viktig länk mellan kommunpolitiken och Centerpartiets lokala organisation.

I din tjänst svarar du även för ett eller flera sakområden i beredningen av ärenden till kommunstyrelsen, nämnder och kommunfullmäktige. Du kommer att förhandla med andra partiers sekreterare för att driva igenom centerpolitik.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från politisk verksamhet, adekvat utbildning/högskoleutbildning samt är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Vi tror att du har hög analytisk förmåga och ett strategiskt arbetssätt. Du behöver kunna sålla fram det viktigaste i stora mängder information. Du kommer även arbeta självständigt med att skriva en sakpolitisk rapport under sommarmånaderna.

Det är viktigt att du delar Centerpartiets grundläggande värderingar som också präglar hur vi arbetar. Vi står upp för mångfald, vi uppmuntrar kreativitet och vi tror på stort eget ansvar. Vi är framför allt intresserade av att bygga ett bra lag med människor som kompletterar varandra.

Tjänsten är ett vikariat på heltid med förordnande från mitten av april till 2024-10-31. Tillträdesdatum kan diskuteras. Individuell lönesättning tillämpas. Göteborgs stad är formell arbetsgivare. Arbetsplatsen är förlagd till Rådhuset på Gustav Adolfs torg. Arbete på kvällar och helger förekommer och det kan vara bra att veta att anställningen inleds mitt under pågående EU-valskampanj.

Anställningen regleras i kommunallagen 4 kap §33 och §34. Det innebär att du har rätt till tjänstledighet från nuvarande anställning. Bestämmelser som regleras i Lagen om anställningsskydd gäller inte.

Skicka ditt CV och ett kort personligt brev, gärna så snart som möjligt, men senast den 29 februari till emmyly.bonfors@stadshuset.goteborg.se. Intervjuer kommer ske löpande.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.