Centerpartiet lokalt

Centerpartiet i Jönköpings län söker politisk sekreterare/kommunikatör

Vi har inrättat en ny tjänst som politisk sekreterare/kommunikatör och söker någon som vill arbeta med våra förtroendevalda i regionen och vår länsorganisation med tyngdpunkten lagd på kommunikation.

Ditt uppdrag kommet vara att arbeta med regiongruppen, bistå och coacha våra politiker i länet när de ska nå ut till väljarna genom både i traditionella kanaler och sociala medier.

I den rollen är ditt ansvar att löpande följa nyhetsflöde och debatt. Arbeta med strategisk kommunikation och stödja våra företrädare i arbetet med att bilda opinion. Ta fram underlag och i samverkan med förtroendevalda jobba för att våra företrädare når ut i alla former av media.

I uppdraget ingår också att vara regiongruppens administrativa resurs. Tillsammans med gruppledare och gruppordförande planera och svara för gruppens löpande arbete och aktiviteter.

Du kommer att arbeta i ett team bestående av en ombudsman, gruppledaren för regiongruppen och förtroendevalda i Region Jönköping

Vi lägger stor vikt vid att göra varandra bra och stötta varandra och förväntar oss att du som söker dig till oss har samma inställning.

Vi söker dig som

  • har ett stort intresse för politik och omvärlden samt delar Centerpartiets värderingar
  • har erfarenhet av att arbeta aktivt med alla former av media, gärna hos politiska företrädare i Centerpartiet
  • har näsa för medielogik och nyhetsvärdering utifrån ett politiskt perspektiv
  • har utbildning inom området media/kommunikation och kan arbeta med text, bild och film
  • är resultatinriktad, kreativ och självgående, med förmåga att se och snabbt agera på PR-möjligheter
  • är positiv, ansvarstagande och löser utmaningar
  • körkort ett krav och gärna tillgång till egen bil

Meriterande är erfarenhet av politisk kommunikation och den ideella sektorns förutsättningar och arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och hur sökande passar in i den gruppsammansättning som finns på enheten.

Tjänsten

Heltid eller enligt överenskommelse. Tjänsten är bunden till mandatperioden. Anställningen är som längst fram till 31 december 2022.

Placering och arbetstid

Vårt kontor finns i Jönköping, Arbetsplatsen är i huvudsak i Regionens Hus men även i centerpartiets expedition i anslutning till Studieförbundet Vuxenskolan.

Lön

Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till lena.sumedrea@centerpartiet.se. Märk ansökan ”kommunikatör”, ansökningar hanteras löpande i rask takt.

För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till: Lena Sumedrea, Distriktsombudsman Centerpartiet i Jönköpings län: 073- 577 82 65

Välkommen med din ansökan!