Centerpartiet i Nacka söker politisk sekreterare

Bild

Centerpartiet i Nacka gjorde 2018 sitt bästa kommunval på 42 år och har ökat från tre till sex mandat i kommunfullmäktige. Centerpartiet är nu Nackas tredje största parti och är en del av den styrande alliansen. Nacka är i dagsläget den största kommunen i Sverige med egen alliansmajoritet. Centerpartiet har två heltidspolitiker, några deltidsarvoderade förtroendevalda samt representation i alla nämnder och styrelser.

Centerpartiet har ordförandeposten i Natur- och trafiknämnden och Kommunstyrelsens Miljöutskott och därmed ansvaret för miljö, natur- och trafikfrågorna i Nacka.

Vi söker nu en politisk sekreterare som vill vara med och göra Nacka grönare samt vara en central del av valrörelsen i höst.

Vi tror att du som söker har ett stort politiskt intresse och engagemang samt sympatiserar med Centerpartiets värderingar. Du har erfarenhet av politiskt arbete och är en god skribent samt van att hantera sociala medier. Du kommer att jobba nära och stödja våra ledande förtroendevalda men förväntas också ta eget ansvar och egna initiativ för att utveckla både dig själv och Centerpartiet i Nacka.

Urval av arbetsuppgifter:

  • Skriva pressmeddelanden och sköta presskontakter
  • Ansvara för Centerpartiet i Nackas sociala medier
  • Producera grafiskt material
  • Skriva debattartiklar
  • Ta fram underlag till politiska initiativ mm.
  • Göra mindre utredningar åt de förtroendevalda
  • Sekreterare åt kommunfullmäktige- och förtroendemannagruppen
  • Samverka med allianspartiernas politiska sekreterare vid gemensamma aktiviteter

Tjänsten är på heltid 100%, 40h per vecka. Oregelbunden arbetstid med viss kvälls- och helgtjänstgöring. Arbetsplatsen är belägen i Nacka Stadshus nära goda kommunikationer. Friskvårdstimme 1h/vecka. Anställningen gäller till 2022-12-31 men det finns goda möjligheter till förlängning.

Vi ser gärna att du bor i Nacka samt har lägst gymnasieexamen. Högskolestudier är meriterande. Det viktigaste är dock att du är rätt person för jobbet samt ser framför dig att axla denna viktiga roll under fyra år framåt. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Skriftlig ansökan och frågor om tjänsten skickas till johan.krogh@centerpartiet.se. Ansökningar behandlas löpande. Märk ansökan med ”Politisk sekreterare”.

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.