CENTERPARTIET I Österåker SÖKER POLITISK SEKRETERARE med valvinnarfokus!

Bild

Inför valrörelsen 2022 stärker Centerpartiet i Österåker upp sin organisation med en politisk sekreterare.

Är du politiskt intresserad och brinner för att ge människor frihet att forma sina egna liv? Tycker du att politiska beslut ska tas så nära dem som berörs som möjligt? Har du dessutom en vass penna och kunskaper inom kommunikation i digitala medier? I så fall hoppas vi att du söker denna tjänst hos oss. Vi är fast beslutna om att göra ett bra val i höst och du blir en viktig del av det!

Arbetsuppgifter

Som politisk sekreterare kommer du vara ett stöd till Centerpartiets förtroendevalda i Österåkers kommun. Du kommer ha mycket nära samarbete med gruppledaren och kommunikationsansvarige. Du kommer bistå dem bland annat genom att göra omvärldsbevakning, ta fram underlag till debatter och utspel samt hantera kontakter med press och media. Skrivande är en viktig del av rollen. Du kommer bland annat vara behjälplig med att ta fram kampanjmaterial, skriva debattartiklar och pressmeddelanden. Även produktion av rörlig bild för sociala medier ingår i arbetsuppgifterna.

Fram till valet i september kommer rollen innebära mycket konkret valkampanjande på olika sätt.

Som politisk sekreterare kommer du även vara en organisatorisk och administrativ spindel i nätet som är behjälplig med att arrangera möten, verksamhetsbesök och konferenser, liksom att koordinera andra aktiviteter i vår partiorganisation och med Centerpartiets samarbetspartier. Avslutningsvis kommer du att delta i kampanjer och liknande valrelaterade aktiviteter.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi förutsätter att du som söker tjänsten delar Centerpartiets gröna och frihetliga värderingar. Tidigare politisk erfarenhet och tidigare engagemang i centerrörelsen (Centerpartiet, Centerpartiets Ungdomsförbund, Centerstudenter, Centerkvinnorna) är meriterande. Här kan du läsa mer om Centerpartiets politik.

Vi tror att du som söker har studerar vid eller just har avslutat en högre utbildning inom statsvetenskap, juridik, ekonomi, kommunikation eller journalistik eller annan relevant utbildning!

Du behärskar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift och har ett stort intresse för kommunikation och svensk politik. Du är van att skapa innehåll för sociala medier och vi ser gärna att du har grundläggande kunskaper om webbpublicering. Har du arbetat i Adobe-paketet är det ett extra plus. Tjänsten innebär många möten, kontakter och samtal med väljare, föreningar och företag. Därför är det viktigt att du är en utåtriktad person som tycker om att träffa nya människor. Arbetet innebär stor frihet under ansvar. Vi tycker därför att det är viktigt att du kan arbeta självständigt och disponera din tid på ett effektivt sätt.

Anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse i början av våren 2022. Anställningen är en deltidstjänst med oreglerad arbetstid, kvälls- och helgarbete förekommer. Framtill valet den 11 september kommer anställningen vara på ca 50%. Efter valet ca. 20-25% eller enligt överenskommelse.

Fast lön utgår enligt överenskommelse. Tjänsten kan mestadels skötas på distans, men även i våra lokaler i Åkersberga centrum och på kommunledningskontoret på kommunhuset i Österåker.

Vid frågor om arbetsuppgifter, anställningsvillkor eller liknande är du välkommen att kontakta gruppledare Isa Wiman via isa.wiman@centerpartiet.se eller 0702-39 46 10.

Ansökan
Skicka ditt CV ihop med ett kort svar på frågan varför du söker denna tjänst till gruppledare Isa Wiman via isa.wiman@centerpartiet.se, skriv ”POLITISK SEKRETERARE” i ämnesraden.

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med ett enklare arbetsprov.

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.