Centerpartiet i Östersund söker politisk sekreterare

Bild

Är du politiskt intresserad och delar centerpartiets värderingar? Är du dessutom en klippa på kommunikation och sociala medier, då hoppas vi att du söker denna tjänst hos oss.

Du kommer att ha en viktig samordnande roll för att bygga ett starkt lag den kommande mandatperioden och förverkliga våra visioner och idéer för ett grönt och hållbart Östersund.

Som politisk sekreterare kommer du vara ett stöd till Centerpartiets förtroendevalda i Östersunds kommun. Du kommer att ha nära samarbete med gruppledare, kommunalråd och andra hel- eller deltidspolitiker. Arbetsuppgifterna är omväxlande, lärorika och innebär en ojämn arbetsbelastning. Flexibilitet, förmåga att ta eget ansvar och att prioritera är avgörande för hur du kommer att lyckas och trivas med arbetet.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete kommer du att skriva debattartiklar, pressmeddelanden och sköta presskontakter. Du kommer att ta fram underlag till partiets förtroendevalda och delta i möten och politiska förhandlingar. Du kommer att vara sekreterare åt kommunfullmäktigegruppen och förtroendemannagruppen. Du kommer också att ha ett ansvar i Centerpartiet i Östersunds sociala medier. Du kommer även att planera och organisera kommungruppens interna möten, studiebesök och andra aktiviteter.

Arbetet kommer att innebära goda möjligheter att utvecklas på jobbet, knyta nya kontakter och du kommer att få unik insikt i politiskt arbete samt Östersunds kommuns ansvarsområden.

Du behöver vara bra på att uttrycka dig i både tal och skrift, samt ha en bra organisationsförmåga. Vi förutsätter att du har god dator- och medievana samt föreningserfarenhet. Erfarenhet från arbete eller engagemang inom Centerrörelsen är meriterande. Som person är du ansvarstagande, lösningsorienterad och serviceinriktad. Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning för jobbet. Du ska ha en bra attityd och god samarbetsförmåga. Mycket stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Vi söker dig som:

  • Har politiskt intresse och engagemang samt delar Centerpartiets värderingar
  • Har samhällsvetenskaplig bakgrund eller motsvarande, alternativt erfarenhet från offentlig verksamhet eller politiskt arbete.
  • Kan uttrycka dig väl i skrift och muntlig presentation
  • Är organiserad och kan administrativt arbete
  • Är social och arbetar väl i grupp
  • Har erfarenhet från kommunikationsarbete och sociala medier, kunskap om bild och filmredigering är meriterande.

Om tjänsten

Tjänstgöringsgraden är 75%. Anställningen är en visstidsanställning fram till 31 december 2025.
Önskat startdatum är den 1 Januari 2023.

Vid frågor kontakta Pelle Simonsson (gruppledare Centerpartiet i Östersund) tel: 070-3360349

Anställningen omfattas inte av LAS. Formellt kommer du vara anställd av Centerpartiet. Arbete på kvällar och helger förekommer.

Ansökan

Skicka din ansökan till ostersund@centerpartiet.se. Sista ansökningsdag 4 December 2022, intervjuer kan komma att ske löpande.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.