Centerpartiet i Region Skåne söker politisk sekreterare

Bild

Gör skillnad. Varje dag.

Centerpartiet ingår i den styrande konstellationen Allians för Skåne i Region Skåne och söker nu en driftig medarbetare som kan stötta våra förtroendevalda och hjälpa till att marknadsföra Centerpartiets och Alliansens politik till Skånes medborgare.

Vill du vara med och driva en Närodlad politik i Region Skåne? Vi söker en politisk sekreterare som kommer att arbeta nära våra regionråd Annette Linander (gruppledare) och Birte Sandberg (ordförande i Primärvårdsnämnden) samt övriga politiker i vår regiongrupp.

Arbetsuppgifter

Som politisk sekreterare för Centerpartiet ingår du i ett tight team med tjänstemän och politiker med högt i tak och många skratt. Du ingår också i Alliansstaben bestående av de fyra ingående partiernas politiska sekreterare samt vår gemensamma stabschef. Politiska sekreterare för Centerpartiet i Region Skåne ingår även i den samlade C-personalgruppen bestående av kommunalt anställd, distriktsanställd och nationellt anställd personal i Skåne. Tillsammans utgör vi Centerpartiet i Skåne.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter i rollen är:

  • Stöd och råd till förtroendevalda.
  • Omvärldsbevakning.
  • Arbeta fram underlag och skriva texter.
  • Bereda politiska ärenden.
  • Förhandla.
  • Formulera budskap.
  • Ha kontakt med media.

Arbetet förutsätter att du aktivt tar del av den politiska debatten. Arbetet är fritt och kräver stor flexibilitet. Som politisk sekreterare har du din arbetsplats på Rådhus Skåne i Kristianstad men du förväntas kunna arbeta på olika platser runt om i Skåne vilket innebär en del tjänsteresor. Arbetet är oreglerat och det förekommer kvälls- och helgarbete.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som har relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet, eller annat som kan bedömas likvärdigt. God kommunikationsförmåga, både i text och i tal är ett krav för tjänsten. Vi ser vidare att du är duktig på administration och har goda kunskaper om sociala medier. Körkort är ett krav då det förekommer resor i tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av politiskt arbete och politiska förhandlingar och har kunskap om Centerpartiets politik. Har du erfarenhet eller utbildning inom vårdsektorn och/eller av Region Skåne ser vi det som meriterande för tjänsten, likaså om du har erfarenhet eller färdigheter inom kommunikation.

Du har ett stort intresse för politik och delar Centerpartiet värderingar, har politisk näsa och god förmåga att analysera, planera och utveckla insatser för att nå framgång politiskt. Du är drivande, kreativ och självgående med fokus på att nå målen och kan prioritera det som gör skillnad.

Anställningen

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid fram till och med 2022-12-31.

Placering

Din arbetsplats är på Rådhuset Skåne i Kristianstad, men som politisk sekreterare kommer du att ha möten på flera olika platser runt om i Skåne. Ett flertal av dessa möten hålls på Dockplatsen i Malmö.

Tillträde

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Heltid med möjlighet till deltid. 6 månader eller längre.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2021-04-10. I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, så ansök gärna redan idag.

Ansök genom att klicka på länken.

Information

Annette Linander, regionråd, 0725-63 56 98.

Varmt välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.