Centerpartiet i Region Stockholm söker biträdande pressekreterare och kommunikatör

Är du intresserad av att jobba med kommunikation i den politiska hetluften och verka för mer centerpolitik i samhället? Har du god kännedom om den politiska debatten och en stark känsla för medielogik? Är du bra på att få fram det bästa hos företrädare och tycker om att se tydliga resultat av ditt arbete? Då ska du söka jobbet som kommunikatör och biträdande pressekreterare på Centerpartiet i Region Stockholm!

Som kommunikatör och biträdande pressekreterare arbetar tillsammans med Centerpartiets regionråd och två heltidsförtroendevalda politiker. Du har ett nära samarbete med framförallt vår pressekreterare men också med de politiska tjänstemän som arbetar för Centerpartiet i Region Stockholm.

Arbetsuppgifter

Du jobbar aktivt med Centerpartiets mediekontakter och kommer att arbeta med såväl traditionella medier som sociala medier. Du agerar både reaktivt och proaktivt utifrån vad som händer i omvärlden och utifrån vår egen planerade agenda. I arbetet ingår även att göra mediala bedömningar, värdera och paketera nyheter och ny politik. Du har goda språkliga kvalifikationer och kan snabbt formulera och sätta ihop allt från pressmeddelande och intervjuunderlag till innehåll till digitala kanaler.

Huvuddelen av arbetet kommer vara att skapa innehåll till våra digitala kanaler, framförallt filmer och bilder men du kommer också arbeta med att ta fram underlag och sälja in till traditionell media.

Du är kreativ och tänker mobile first och vet hur man skapar innehåll som får fler att följa, dela och klicka. Du följer utvecklingen och tar snabba initiativ för att göra Centerpartiets digitala närvaro knivskarp.

Vi söker dig som:

 • Inspireras av att arbeta i en organisation där tempot är högt och värdesätter service och tillgänglighet.
 • Delar Centerpartiets värderingar och har förståelse för svensk och internationell politik.
 • Har näsa för medielogik och nyhetsvärdering utifrån ett politiskt perspektiv
 • Har god kännedom om det nya medielandskapet och digitala kanaler
 • Är duktig på att kommunicera i såväl tal som skrift.
 • Har lätt att uttrycka dig slagkraftigt, intresseväckande och fokuserat.
 • Har en god förmåga att samarbeta, kommunicera med andra och arbeta självständigt.
 • Gärna har relevant akademisk utbildning, exempelvis inom kommunikation eller journalistik.
 • Tycker om att jobba i ett lag där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandras kunskaper.

Vi vill att du har kunskap i/om:

 • Adobe-verktygen så som Photoshop, Premiere och gärna InDesign
 • Bildredigering
 • Att producera och klippa film
 • Att göra grafik till framförallt sociala medier
 • Erfarenhet av livesändningar i sociala medier
 • Erfarenhet av fotografering

Som person är du en lagspelare, lösningsorienterad, prestigelös och ansvarstagande. Att du delar Centerpartiets värderingar är en förutsättning.

Anställning och arbetstid

Tjänsten är en projektanställning på heltid med start så snart som möjligt och fram till sista oktober 2022. Jobbet utförs normalt på kontorstid med inslag av arbete och jour på kvällar och helger.

Tjänsten är placerad på Centerpartiets kansli på Region Stockholm, i Landstingshuset på Kungsholmen. Där arbetar du med våra tre heltidsarvoderade förtroendevalda och de nio politiska tjänstemän.

Ansökan

Ansökan med CV skickas senast 30 april till sofia.jongren.sll.se. Skriv: ”Ansökan kommunikatör” i ämnesraden.

För mer information om tjänsten, kontakta:

Sofia Jöngren, kanslichef på: 070 737 41 11

Sofia Molin, pressekreterare på: 070 737 41 42

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.