Centerpartiet i Region Stockholm söker junior medarbetare till vårt kommunikationsteam

Är du intresserad av att jobba med kommunikation i den politiska hetluften och verka för mer centerpolitik i samhället? Har du god kännedom om den politiska debatten och en stark känsla för medielogik? Är du bra på att få fram det bästa hos företrädare och tycker om att se tydliga resultat av ditt arbete? Då ska du söka jobbet som junior medarbetare i vårt kommunikationsteam i Centerpartiet i Region Stockholm!

Som medarbetare i vårt kommunikationsteam arbetar du tillsammans med Centerpartiets regionråd och två heltidsförtroendevalda politiker. Du jobbar i team med framförallt våra två pressekreterare men också med de politiska tjänstemän som arbetar för Centerpartiet i Region Stockholm.

Arbetsuppgifter

Du jobbar aktivt med Centerpartiets mediekontakter och kommer att arbeta med såväl traditionella medier som sociala medier. Du agerar både reaktivt och proaktivt utifrån vad som händer i omvärlden och utifrån vår egen planerade agenda. I arbetet ingår även att göra mediala bedömningar, värdera och paketera nyheter och ny politik. Du har goda språkliga kvalifikationer och kan snabbt formulera och sätta ihop allt från pressmeddelande och intervjuunderlag till innehåll till digitala kanaler.

Huvuddelen av arbetet kommer vara att skapa innehåll till våra digitala kanaler, framförallt filmer och bilder men du kommer också arbeta med att ta fram underlag och sälja in till traditionell media.

Du är kreativ och tänker ”mobile first” och vet hur man skapar innehåll som får fler att följa, dela och klicka. Du följer utvecklingen och tar snabba initiativ för att göra Centerpartiets digitala närvaro knivskarp.

Vi söker dig som

 • Delar Centerpartiets värderingar och har förståelse för svensk och internationell politik.
 • Intresse för trafik och sjukvård
 • Har näsa för medielogik och nyhetsvärdering utifrån ett politiskt perspektiv
 • Har god kännedom om det nya medielandskapet och digitala kanaler
 • Är duktig på att kommunicera i såväl tal som skrift.
 • Har lätt att uttrycka dig slagkraftigt, intresseväckande och fokuserat.
 • Har en god förmåga att samarbeta, kommunicera med andra och arbeta självständigt.
 • Meriterande med relevant akademisk utbildning, exempelvis inom kommunikation eller journalistik.
 • Tycker om att jobba i ett lag där tempot är högt, det egna ansvaret stort och där vi samarbetar och drar nytta av varandras kunskaper.

Vi ser gärna att du som söker har:

 • Kunskap om SEO
 • Erfarenhet av att skriva debattartiklar eller annan politisk kommunikation.
 • Erfarenhet av att arbeta med sociala medier
 • Erfarenhet av att arbeta med bild/filmredigeringsprogram som exempelvis Adobe-verktygen som Photoshop, Premiere och gärna InDesign eller motsvarande.

Som person är du en lagspelare, lösningsorienterad, prestigelös och ansvarstagande.

Anställning och arbetstid

Tjänsten är en projektanställning på heltid med start så snart som möjligt och fram till sista oktober 2022. Jobbet utförs normalt på kontorstid med inslag av arbete och jour på kvällar och helger. Tjänsten är placerad på Centerpartiets kansli på Region Stockholm, i Landstingshuset på Kungsholmen.

Ansökan

Ansökan med CV skickas senast torsdagen den 9 december till lars.nordgren@regionstockholm.se Skriv: ”Ansökan kommunikatör” i ämnesraden.

Frågor

För mer information om tjänsten; kontakta:

Lars Nordgren, kanslichef på: 070 737 41 63

Sofia Molin, pressekreterare på: 070 737 41 42

Välkommen med din ansökan!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.